Σ. Θεοδωράκης: ''Η συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου είναι κακός οιωνός - θα δω απόψε τον Πρωθυπουργό''

Αναρωτιώμαστε τι θα βγάλει η σύμπραξη Τσίπρα-Καμμένου, όταν είναι γνωστό ότι ο κ. Καμμένος εκφράζει τις ακροδεξιές απόψεις στην Ελλάδα και περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
 

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα εκτιμά κάθε φορά ποιες κυβερνητικές προτάσεις μπορεί να στηρίξει και ποιές όχι.
Υποστήριξε ότι μετά τις δηλώσεις για το σχηματισμό της κυβέρνησης υπάρχει ένας κακός οιωνός με όσα έχουν ανακοινωθεί, αλλά «η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, χρειάζεται να κάνει κάποια βήματα μπροστά. Το Ποτάμι είανι εδώ. Δεν αλλάζει θέση» συμπλήρωσε.
Είπε επίσης ότι έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στις επτά σήμερα το απόγευμα.

Νωρίτερα, στελέχη του Ποταμιού ανέφεραν ότι ούτε ανοχή, ούτε στήριξη πρόκειται να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι, όσο είναι στην κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Το θέμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η συμμετοχή δηλαδή του Πάνου Κάμμένου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ήταν «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ, διαμηνύει ατύπως ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε δημοσίως, έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ, σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και επίκειται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, αναφέρει ατύπως ο Περισσός, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή.
Η κυβέρνηση, με βάση τις διαδικασίες, θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό, αναφέρει ταυτόχρονα το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ