Άλλαξε τώρα το μεταβολισμό σου με 6 τροφές που καίνε τις θερμίδες πιο γρήγορα!

Δεν είναι δύσκολο, ούτε δεσμευτικό να επιταχύνεις λίγο τον μεταβολισμό σου, βοηθώντας τον οργανισμό σου να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Υπάρχουν κάποιες “εύκολες”, καθημερινές τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να το κάνεις, απλώς εντάσσοντάς τις στην διατροφή σου.
Καυτερές πιπεριές


Η καψαϊκίνη που περιέχουν είναι γνωστό ότι σου κόβει την όρεξη, μειώνει το αίσθημα της πείνας και ενισχύει τους ρυθμούς του μεταβολισμού σου
Δημητριακά ολικής άλεσης

Σου προσφέρουν άφθονες φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες που βοηθούν τον οργανισμό σου να καίει πιο γρήγορα θερμίδες.
Καφές


Η καφεΐνη “ερεθίζει” με τον πιο φυσικό τρόπο το νευρικό σου σύστημα. Ο πρωινός σου καφές, καθημερινά, μπορεί να αυξήσει τους ρυθμούς λειτουργίας του μεταβολισμού σου κατά 5%- 8%.
Ξίδι


Πλούσιο σε ευεργετικές ιδιότητες, το ξίδι καεί το λίπος, χάρη στα οξέα που περιέχει. Ιδιαίτερα ευεργετικό είναι να το καταναλώνεις μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες, αφού εμποδίζει την γρήγορη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Εσπεριδοειδή


Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια και λοιπά φρούτα της οικογένειας των εσπεριδοειδών έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες και διατηρούν τους ρυθμούς του μεταβολισμού σου ψηλά. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις ένα υγιεινό σνακ, προτίμησε ένα από τα εν λόγω φρούτα που θα βοηθήσουν και στην σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης στον οργανισμό σου.
Μπαχαρικά


Είναι από τις ευκολότερες τροφές που μπορείς να εντάξεις στα γεύματά σου. Τα περισσότερα, και πιο συνηθισμένα στην κουζίνα μας μπαχαρικά, όπως η κανέλα ή το κύμινο, ανεβάζουν την θερμοκρασία του οργανισμού σου, επιταχύνοντας, έτσι, την λειτουργία καύσης του λίπους.

Πηγή: madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ