Τα όπλα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την επίθεση με Καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ

Τα δυο «καλάσνικοφ» που είχαν χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση κατά της οικίας του γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2013 είναι τα όπλα πίσω από τη σημερινή επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ. Την ευθύνη για την επίθεση κατά της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας είχε τότε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Την ευθύνη για την επίθεση κατά της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας είχε τότε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» γεγονός που καταδεικνύει πως πρόκειται για την Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, επί της λεωφόρου Συγγρού.

Οι δράστες της επίθεσης, που πιστεύεται πως ήταν πέντε, «γάζωσαν» το κτήριο της πρεσβείας με 54 σφαίρες. Στη συνεχεία, απομακρύνθηκαν με ταχύτητα προς την κατεύθυνση του περιφερειακού του Γαλατσίου.

Επίθεση με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, στην οδό Μαραθωνοδρόμων 1, στο Παλαιό Ψυχικό. - EUROKINISSI

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα που προηγούνταν, σε ένα αυτοκίνητο που ακολουθούσε και σε μια ακόμη μοτοσικλέτα που ακολουθούσε για κάλυψη. 

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν και τα βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας που είναι εγκατεστημένες στην πρεσβεία αλλά και σε κοντινά καταστήματα.

Επίθεση με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, στην οδό Μαραθωνοδρόμων 1, στο Παλαιό Ψυχικό. - EUROKINISSI

«Κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφτηκε την πρεσβεία για να ενημερωθεί για το περιστατικό.

Τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα. Την επίθεση καταδίκασε η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ