Θα "χιονίσει" στο μουσείο τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ! Τι λέτε παιδιά, να πάμε;

Ακόμα και χιόνια θα έχει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του ΟΤΕ για τα Χριστούγεννα!

Επικοινωνήσαμε με τη διευθύντρια του μουσείου τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, κα Λιακοσταύρου Νικολέτα και μας αποκάλυψε τα πάντα για τις δραστηριότητες του! 

Πρόθυμη να απαντήσει στην ερώτηση του eirinika.gr για τις επερχόμενες δραστηριότητες του μουσείου με αφορμή τα Χριστούγεννα και όχι μόνο, η κα Λιακοσταύρου μας κατατόπισε πλήρως! Ιδού λοιπόν τι μας είπε:

"Και φέτος, έχουμε εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο για σχολικές ομάδες(από Δευτέρα έως και Παρασκευή) όσο και για μεμονομένους επισκέπτες και οικογένειες, τα Σαββατοκύριακα.

Για τις σχολικές ομάδες υπάρχουν εικαστικές δραστηριότητες, τεχνολογικά εργαστήρια, δραστηριότητες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο αλλά και μια θεατρική παράσταση.

Τα Σαββατοκύριακα, τα οικογενειακά προγράμματα κινούνται σε διάφορους άξονες, όπως το κοινωνικό που έχει θέμα το σχολικό εκφοβισμό, την εφηβεία αλλά και τις πολλαπλές ευφυΐες, τον εορταστικό που περιλαμβάνει ένα χριστουγεννιατικό παιχνίδι όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα εκθέματα στο "χιονισμένο" μουσείο και φυσικά τον εικαστικό άξονα, αφού αναμένουμε την άφιξη ενός πιεστηρίου χαρακτικής  προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα αντίστοιχο εργαστήριο. Ακόμα, θα υπάρχει μια τρισδιάστατη μακέτα με έμπνευση το δορυφόρο!

Τα παιδιά επιπλέον, θα μπορέσουν να στείλουν τα δικό τους τηλεγράφημα, ενώ τα σχέδια μας δεν σταματούν εδώ, μιας και το Πάσχα πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα πασχαλινό κυνήγι αυγών στο χώρο του Μουσείου, συμπληρώνει η κα Λιακοσταύρου. Στόχος μας είναι μια διαφορετική μουσειακή εμπειρία και γι'αυτό το λόγο καλούμε όλους σας, μικρούς και μεγάλους,να ζήσουμε την εμπειρία της επικοινωνίας με όλους τους τρόπους, μέσα στο 2015!"

• «Γιορτινά Χριστούγεννα στο ΜΤ» (20-21 Δεκεμβρίου)
• «Έλα να χαράξουμε από τα πειράματα του Μπελ μέχρι το κινητό με την τέχνη της χαρακτικής» (24-25 Ιανουαρίου 2015)
• «Εφηβεία. Ας ανοίξουμε δρόμους επικοινωνίας» (14-15 Φεβρουαρίου 2015)
• «Ιστορίες δορυφόρου. Πάνω από τα σύννεφα φτάνουμε ψηλά, πολύ ψηλά!», (14-15 Μαρτίου)
• «Πασχαλινό κυνήγι σοκολατένιων αυγών στο Μουσείο», (4-5 Απριλίου 2015)
• «Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, γιόρτασε μαζί μας» (16-17 Μαΐου 2015)

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ‏ ξεκίνησαν! Απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και σχολικές ομάδες!

Live από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ: Οι πρώτες εικόνες από ένα εκπληκτικό πρόγραμμα για οικογένειες: Παίζοντας με τον Γκράχαμ Μπελ, τον Τόμας Έντισον και τον Σάμουελ Μορς! (φωτό)

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους από τα Μουσεία της χώρας - Mην τα χάσετε!

Πάμε το άλλο Σαββατοκύριακο να γνωρίσουμε τον Τηλεφωνούλη, τον Δορυφοράκια & τον Φρυκτωρίδη στο μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ – και ψιτ εντελώς δωρεάν (φωτό & βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ