Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κι όμως συνέβη! Λιγότεροι οι υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι απο τις θέσεις που προκηρύχθηκαν! 729 υποψήφιοι διεκδικούν 773 θέσεις αορίστου χρόνου!

Μπορεί η ανεργία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου στην Ελλάδα να κυμαίνεται στα επίπεδα του 25,9% ή διαφορετικά 1,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας να είναι άνεργοι αλλά αυτό φαίνεται πως δεν αποτελεί, πλέον, κίνητρο για μια θέση στο Δημόσιο, το οποίο κατά τα φαινόμενα και μετά τις μειώσεις μισθών, τις διαθεσιμότητες κτλ. δεν αποτελεί την «γη της επαγγελίας» όπως στο παρελθόν

Κι αυτό γιατί στην προκήρυξη 1Δ/2014 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 773 θέσεων αορίστου χρόνου για το Δημόσιο υποβλήθηκαν 729 αιτήσεις, 44, δηλαδή, λιγότερες από τον συνολικό αριθμό των θέσεων.

Ειδικότερα, προκηρύχθηκαν με σειρά προτεραιότητας 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, τακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε διάφορους κλάδους του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι υποβλήθηκαν 526 αιτήσεις για την κάλυψη των 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, δηλαδή 179 λιγότερες και 203 αιτήσεις για την κάλυψη 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι θέσεις αφορούσαν υπουργεία όπως το Εργασίας και το Πολιτισμού, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον ΟΑΕΔ, ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ), το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, την Γενική Γραμματεία Εμπορίου κ.α.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ