Στέψη βασιλιά Καρόλου: Η Ειρήνη Νικολοπούλου και το eirinika, ανέλυσαν λεπτό προς λεπτό την ιστορική στιγμή (φωτό - βίντεο)

Ε. Νικολοπούλου: Είναι ο γηραιότερος βασιλιάς με την γηραιότερη βασίλισσα στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η ιστορική τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ' και της βασίλισσας Καμίλα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ παρουσία περίπου 2.200 προσκεκλημένων.

Μεταξύ αυτών το παρών έδωσαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της χώρας Ρίσι Σούνακ καθώς και πρώην πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού: «Θέλω να συγχαρώ τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα για την ενθρόνισή τους, εκ μέρους του ελληνικού λαού αλλά και προσωπικά, και να τους ευχηθώ μακρά και επιτυχημένη πορεία.

Δείτε επίσης: Στέψη Βασιλιά: Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα - Ποιοι πήγαν (φωτό - βίντεο)

Βρετανία: Ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς - 15 καρέ από την ιστορική στιγμή - Τα κλάματα, η συγκίνηση & ο εκνευρισμός

Στέψη Καρόλου: Εντυπωσιακή η Κέιτ Μίντλετον στο Αββαείο - Με εκθαμβωτικό ιβουάρ φόρεμα του Alexander McQueen & τα σκουλαρίκια της Νταϊάνας

 

 

 

Είμαι βέβαιη ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».

Την ιστορική τελετή με παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων παρακολούθησαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 300.000.000 τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου και το eirinika ανέλυσαν λεπτό προς λεπτό την ιστορική στέψη από τα στούντιο του ΣΚΑΙ, μαζί με την δημοσιογράφο Λένα Φλυτζάνη.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή

 

 

Η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου είπε συγκεκριμένα: '' Είναι ιστορική στιγμή , είναι η στιγμή του, έφτασε τελικά να είναι ο γηραιότερος μονάρχης, που στέφθηκε, με την γηραιότερη επίσης Βασίλισσα στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου''. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ