Βρετανία: Ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς - 15 καρέ από την ιστορική στιγμή - Τα κλάματα, η συγκίνηση & ο εκνευρισμός

Και επισήμως στέφθηκε Βασιλιάς ο Κάρολος Γ.....

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έστεψε τον βασιλιά Κάρολο σε μια τελετή σήμερα στο Λονδίνο, τοποθετώντας το ηλικίας 360 ετών Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του μονάρχη καθώς εκείνος καθόταν σε έναν θρόνο του 14ου αιώνα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

 

 

 

Ο Κάρολος έγινε ο 40ος ηγεμόνας που στέφθηκε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, σε μια τελετή που χρονολογείται από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, όταν ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι τοποθέτησε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του.

Δείτε επίσης:   Στέψη Βασιλιά Καρόλου - LIVE: Η ιστορική τελετή - Φώναζαν «God Save the King», τοποθετήθηκε το στέμμα

Στέψη Καρόλου: Εντυπωσιακή η Κέιτ Μίντλετον στο Αββαείο - Εκθαμβωτικό ιβουάρ φόρεμα του Alexander McQueen & τα σκουλαρίκια της Νταϊάνας

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: H Τζιλ Μπάιντεν με την εγγονή της στο Αββαείο - Το γαλάζιο σύνολο από Ralph Lauren (φωτό - βίντεο)

Στη συνέχεια, ο βασιλιάς έδειχνε συγκινημένος καθώς ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τον τιμούσε, γονατίζοντας για να δώσει όρκο πίστης στον πατέρα του. Είπε: "Εγώ, ο Ουίλιαμ, Πρίγκιπας της Ουαλίας, σας υπόσχομαι την πίστη μου και την αφοσίωσή μου ως ο άρχοντάς σας με ζωή και σώμα. Βοήθησέ με, Θεέ μου" Στη συνέχεια σηκώθηκε, άγγιξε το στέμμα και φίλησε τον βασιλιά στο μάγουλο. Ο Κάρολος συγκινημένος έγνεψε στον γιο του και είπε "αμήν".

 

 

Η ιστορική στέψη, την οποία παρακολούθησε όλος ο κόσμος, ήταν η εκπλήρωση του πεπρωμένου του βασιλιά, αλλά ακολούθησε τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β', τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από 70 χρόνια βασιλείας.

Λίγα λεπτά αργότερα στέφθηκε και η Καμίλα . Καθώς τραγουδήθηκε ο ύμνος της στέψης του Andrew Lloyd-Webber, η Βασίλισσα ενθρονίστηκε επίσημα.

 

 

 

Ο μονάρχης και η σύζυγός του βασίλισσα Καμίλα, χαμογέλασαν ο ένας στον άλλον, καθώς περπατούσαν μέσα στην εκκλησία πριν και μετά τη χριστιανική τελετή. 

Ο Βασιλιάς Κάρολος ήταν διάδοχος του θρόνου από την ηλικία των τριών ετών και ήταν έτοιμος να αγκαλιάσει επιτέλους την ημέρα του πεπρωμένου του με τη γυναίκα που αγαπά στο πλευρό του.

 

 

 

Πριν από τη στιγμή της στέψης του, ο βασιλιάς χρίσθηκε με άγιο λάδι μακριά από τα μάτια του κοινού. Ήταν ντυμένος με ένα λευκό λινό ένδυμα που ονομαζόταν Colobium Sindonis, ένα χρυσό παλτό που ονομαζόταν Supertunica και είχε τοποθετήσει τη \ζώνη γύρω από τη μέση του, σύμφωνα με την Daily Mail.

 

 

 

Αφού αγιάστηκε κατά το χρίσμα, ο βασιλιάς έλαβε τα στέφανα. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Κάρολος ορκίστηκε πάνω στη Βίβλο και τη φίλησε, αφού έδωσε τον όρκο: "Εγώ, ο Κάρολος, δηλώνω επίσημα και ειλικρινά ενώπιον του Θεού ότι ομολογώ, καταθέτω και δηλώνω ότι είμαι πιστός Προτεστάντης και ότι, σύμφωνα με την αληθινή πρόθεση των διατάξεων που εξασφαλίζουν την προτεσταντική διαδοχή στο θρόνο, θα υποστηρίξω και θα διατηρήσω τις εν λόγω διατάξεις στο μέτρο των δυνάμεών μου σύμφωνα με το νόμο΄΄. 

 

Ο Χάρι,  Δούκας του Σάσεξ φαίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα να παρακολουθεί με προσοχή τον αρχιεπίσκοπο να υψώνει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου πάνω από το κεφάλι του πατέρα του πριν τον στεφανώσει.

Και λίγα λεπτά αργότερα, ο Χάρι εθεάθη, μαζί με τους άλλους royals γύρω του, να λέει τις λέξεις: "Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά Κάρολο. Ζήτω ο βασιλιάς Κάρολος. Είθε ο Βασιλιάς να ζήσει για πάντα''. 

Δείτε στο slide show 15 καρέ από την στέψη του Βασιλιά 

Φωτό: ΑΠΕ/ ΕPA/MOD

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ