Ένα ποτήρι κρασί βοηθά από την απώλεια βάρους ως την μείωση του σακχάρου στο αίμα – Ο θαυματουργός οίνος!

Αγαπάμε κρασάκι!

Ξέρατε ότι το κρασί που όλοι αγαπάμε έχει πολλά οφέλη, αρκεί να μην το παρακάνουμε…

Ο ενθουσιασμός, λοιπόν, είναι μεγάλος, αφού μπορούμε να απολαμβάνουμε άφοβα την αγαπημένη μας ποικιλία, γνωρίζοντας πως έχει ωφέλιμα αποτελέσματα για τον οργανισμό μας.

Σε τι βοηθάει, λοιπόν;

Απώλεια Βάρους

Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι τα άτομα που πίνουν κρασί καθημερινά διατηρούν τη σιλουέτα τους.

Το κρασί φαίνεται να παρακινεί το σώμα μας να καίει θερμίδες ακόμα και 90 λεπτά μετά από την κατανάλωσή του, καθώς το αλκοόλ που περιέχει είναι φυσικό.

Άμυνα του Οργανισμού

Σύμφωνα με βρετανικές μελέτες, ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να αποτρέψει περίπου το 11% των μολύνσεων που προκαλούν γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου, ενώ ακόμη και μισό ποτήρι την ημέρα μπορεί να μας προφυλάξει από διάφορα μικρόβια, όπως η σαλμονέλα, που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. 

Διαβάστε ακόμα: Κι όμως οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι - Ας μάθουμε πώς θα τους εντάξετε σωστά στο διατροφικό σας πλάνο χωρίς να πάρετε γραμμάριο !

Οστά

Το κρασί επιβραδύνει την φυσική φθορά των οστών λόγω του φυσικού του αλκοόλ, που διατηρεί υψηλά τα επίπεδα των οιστρογόνων. 

Για αυτό τον λόγο παρατηρείται πως οι άνθρωποι που συμπεριλαμβάνουν το κρασί στην καθημερινή διατροφή τους έχουν πιο δυνατά οστά και παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες οστεοπόροσης, σε αντίθεση με όσους δεν το προτιμούν. 

Σάκχαρο στο Αίμα 

Το κρασί συμβάλλει ακόμα και στην μείωση του κινδύνου της αύξησης σακχάρου στο αίμα. Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ εξηγεί πως υπάρχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τα άτομα που καταναλώνουν το ιδανικό ποσοστό κρασιού την ημέρα.

Διαβάστε ακόμα: Διατροφή κατά την νηστεία: Μάθετε τα μυστικά για να μην πάρετε κιλά & τις παγίδες (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ