Στέψη Βασιλιά: Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα - Ποιοι πήγαν (φωτό - βίντεο)

Δείτε live εικόνα

Οκτώ μήνες αφότου έγινε βασιλιάς, ο Κάρολος Γ' στέφθηκε σήμερα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής ενώπιον σχεδόν 2.300 προσκεκλημένων.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι τοποθέτησε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του Καρόλου Γ'.

Λίγο νωρίτερα, ο μονάρχης ορκίστηκε να υπηρετεί τους υπηκόους του και να προστατεύει την Εκκλησία της Αγγλίας της οποίας είναι ο ανώτατος ηγέτης.

 

 

 

 

Η Καμίλα, σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Γ', στέφθηκε βασίλισσα

 

 

 

 

Η Καμίλα, σύζυγος του Καρόλου Γ', στέφθηκε σήμερα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, λίγο μετά τη στέψη του μονάρχη. 

Δείτε επίσης: Βρετανία: Ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς - 15 καρέ από την ιστορική στιγμή - Τα κλάματα, η συγκίνηση & ο εκνευρισμός

 

Η 75χρονη βασίλισσα, που έχει χωρίσει από τον πρώτο της σύζυγο, είναι η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, από την οποία πήρε διαζύγιο το 1996.

 

 

 

 

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ βγήκαν λίγο πριν τις 4:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα.

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ βγήκαν αρχικά ο βασιλιάς Κάρολος με την βασίλισσα Καμίλα, φορώντας τα στέμματά τους, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στο κεφάλι τους κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

 

 

 

 

Μαζί με το βασιλικό ζεύγος βγήκαν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ τα παιδιά που νωρίτερα στην τελετή είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και κρατούσαν τις κάπες τους, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Τζορτζ, δεύτερος διάδοχος του βρετανικού θρόνου και τα εγγόνια της Καμίλα.

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ βγήκαν επίσης ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα δύο μικρότερα παιδιά τους την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ