Η Momo ζούσε μόνη σε ένα κλουβί, αλλά έγινε μαμά! Πώς κατάφερε να μείνει έγκυος; - Το μυστήριο λύθηκε 2 χρόνια μετά (βίντεο)

Βρήκαν ποιος είναι ο πατέρας του μωρού και έχουν μια θεωρία για το πώς ζευγάρωσαν τα δύο ζώα

Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου της πόλης Kujukushima στην Ιαπωνία έλυσαν το μυστήριο με την εγκυμοσύνη ενός θηλυκού πιθήκου.

Η 12χρονη Momo, παρά το γεγονός ότι ζει μόνη της σε ένα κλουβί και δεν είχε καμία επαφή με κάποιο αρσενικό του είδους της, τον Φεβρουάριο του 2021 γέννησε το μωρό της, κάτι που προφανώς εξέπληξε τους εργαζόμενους. 

Δύο χρόνια ργότερα όμως, πιστεύεται πως το μυστήριο λύθηκε! Επιστήμονες ανέλυσαν δείγμα από τρίχες και περιττώματα για να βρουν ποιος είναι ο πατέρας του μικρού και ανακάλυψαν ότι πρόκειται για έναν 34χρονο γίββωνα, τον Itoh, ο οποίος ζούσε σε ένα δειπλανό κλουβί με τη Momo, την περίοδο που εκείνη έμεινε έγκος.

Όπως αναφέρει το en.as.com, επικαλούμενο το Vice News, οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι τα δύο ζώα κατάφεραν να ζευγαρώσουν μέσα από μία μικρή τρύπα, που υπήρχε ανάμεσα στα μεταλλικά κλουβιά που ήταν κλεισμένοι. «Πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανό κάποια από τις μέρες που ο Itoh βρισκόταν στον εκθεσιακό χώρο ζευγάρωσε (με την Momo) μέσα από μια τρύπα» είπε ο ζωολογικός κήπος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η διαδικασία έρευνας διήρκεσε πάνω από δύο χρόνια λόγω των δυσκολιών στη συλλογή δειγμάτων από τους πιθήκους. Τώρα οι υπέθυνοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετεγκαταστήσουν τον Itoh μαζί με την οικογένειά του. 

Ο  ζωολογικός κήπος ανέφερε ότι τέτοιου είδους περιστατικά είναι ασυνήθιστα καθώς κανονικά ζευγαρώνουν τους γίββωνες μετά από μια σειρά δοκιμών, έτσι ώστε οι πίθηκοι να έχουν πρώτα την ευκαιρία να εξοικειωθούν μεταξύ τους.  Στην άγρια ​​φύση, επιλέγουν τους συντρόφους τους με βάση τη φυσική τους εμφάνιση, την κοινωνική συμπεριφορά και τη φωνή τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ