Σφυρίδα με λαχανικά και σορμπέ λεμόνι - Το ελαφρύ δείπνο στην Ακρόπολη για Γιούνκερ-Σαμαρά

Την αρχική απορία όσων βρέθηκαν χθες το βράδυ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης διαδέχθηκαν ο ενθουσιασμός και τα φλας. Και αυτό γιατί το φιλικό κλίμα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup στο Μέγαρο Μαξίμου συντονίστηκε με τις θερμές αντιδράσεις του κόσμου έξω από το μουσείο.

Την αρχική απορία όσων βρέθηκαν χθες το βράδυ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης διαδέχθηκαν ο ενθουσιασμός και τα φλας. Και αυτό γιατί το φιλικό κλίμα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup στο Μέγαρο Μαξίμου συντονίστηκε με τις θερμές αντιδράσεις του κόσμου έξω από το μουσείο. Τουρίστες που βρέθηκαν εκεί κατά την άφιξη των δύο ανδρών άρχισαν να τους φωτογραφίζουν, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έμειναν για ώρα έξω από το μουσείο παρακολουθώντας τις κινήσεις τους.
Κατά την είσοδό τους στο κτίριο, οι δύο άνδρες απόλαυσαν για αρκετή ώρα τη θέα από τη βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου της Ακρόπολης και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς παρέθεσε το προγραμματισμένο δείπνο στον κ. Γιούνκερ.
Στο τραπέζι - εκτός από τους στενούς συνεργάτες του κ. Γιούνκερ - συνδαιτυμόνες ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής του Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα τις δαπάνες Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών καθώς και οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιάννης Μουρμούρας και Σταύρος Παπασταύρου.
Για αρχή το μενού περιελάμβανε ντομάτα με μυρωδικά, φρέσκια σφυρίδα στη σχάρα γαρνιρισμένη με βραστά λαχανικά και λευκό κρασί περιορισμένης παραγωγής, ενώ για επιδόρπιο ο σεφ του εστιατορίου είχε επιλέξει σορμπέ λεμονιού. Ακολούθησε ξενάγηση του κ. Γιούνκερ στο μουσείο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ