Κάιλι Μινόγκ: Κλείνω 25 χρόνια στη σόουμπιζ - Σέξυ φωτογράφιση και αποκλειστική συνέντευξη στο ELLE (φωτό - βίντεο)

Δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που στα 44 χρόνια τους είναι πιο λαμπερές από ποτέ. Η Κάιλι όμως μπορεί. Από την άλλη, δεν μας έρχονται στο μυαλό πολλές τραγουδίστριες που έχουν πουλήσει 68 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και γιορτάζουν 25 χρόνια λαμπερής πορείας. Η Κάιλι όμως μπορεί. Και το ELLE φυσικά τη λατρεύει. Όπως όλοι.

Δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που στα 44 χρόνια τους είναι πιο λαμπερές από ποτέ. Η Κάιλι όμως μπορεί. Από την άλλη, δεν μας έρχονται στο μυαλό πολλές τραγουδίστριες που έχουν πουλήσει 68 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και γιορτάζουν 25 χρόνια λαμπερής πορείας. Η Κάιλι όμως μπορεί. Και το ELLE φυσικά τη λατρεύει. Όπως όλοι.


Τα πάντα δείχνουν να συνέβησαν τόσο φυσικά για εκείνη, όμως 25 χρόνια στην κορυφή δεν γίνεται να αποτελούν απλώς μια σύμπτωση. «Δεν βρέθηκα σε αυτόν το χώρο κατά λάθος. Είναι αυτό που πάντα ονειρευόμουν» σχολιάζει λίγο μετά τη συνάντησή μας στη σουίτα ενός λονδρέζικου ξενοδοχείου. Φορά ένα δαντελένιο μαύρο φόρεμα του οίκου Yves Saint Laurent, πανύψηλα τακούνια και ογκώδη σκουλαρίκια-κρίκους Dolce & Gabbana. Πριν από 20΄ την είδα στο δωμάτιό της να κρατά στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο μωρό.

Είναι μια εικόνα που κάθε παπαράτσι θα σκότωνε για να την απαθανατίσει. «Δεν είναι πανέμορφη;» μου ψιθυρίζει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την κόρη μιας καλής της φίλης. Η μητρότητα δεν αποτελεί ένα θέμα ταμπού που τη φέρνει σε αμηχανία. «Ακόμα ελπίζω πως θα αποκτήσω τη δική μου οικογένεια. Όμως καθώς μεγαλώνω, γίνομαι περισσότερο ρεαλίστρια. Πρόκειται για μια ώριμη απόφαση και δεν εξαρτάται μόνο από εμένα» δηλώνει ανασηκώνοντας τους ώμους.

«Όλα είναι απλώς μια εικόνα. Όταν σβήνουν τα φώτα και επιστρέφω στο σπίτι, βγάζω τις γόβες μου, φοράω τις παντόφλες μου και θυμίζω μάλλον... γιαγιά». ELLE, Νοέμβριος 2002.



Ακούγεται σχεδόν αδιανόητο, αλλά η Κάιλι είναι 44 ετών. Άραγε, στην ίδια, δεν φαίνεται απίστευτο; «Είναι στιγμές που το ξεχνάω και θέλω να ξαναβγάλω από την ντουλάπα τα αγαπημένα μου καυτά σορτς. Από την άλλη, υπάρχουν φορές που κοιτάζω στον καθρέφτη και νομίζω πως δείχνω 94 και όχι 44. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα, πριν το μέικαπ. Όσο για τα αποκαλυπτικά τοπ, καλύτερα να μείνουν στο παρελθόν».

Αμέτρητα χιτ μετά...
Η πρώτη μας συνάντηση έγινε το 1989. Στα 21 της η Κάιλι Μινόγκ είχε όλο το πακέτο για να μεταμορφωθεί σε celebrity. Όμορφη, παιχνιδιάρα και τόσο ζωντανός άνθρωπος...

Γελά και κουνά το κεφάλι της. «Να σου πω την αλήθεια δεν είχα αίσθηση της πραγματικότητας εκείνη την περίοδο. Κανείς δεν μου έλεγε τι πρέπει να κάνω, δεν είχα κάποιον να με καθοδηγεί. Ήμουν αναγκασμένη να ταξιδεύω συνεχώς και να δουλεύω. Δεν λέω πως δεν ήταν διασκεδαστικό, όμως δεν μπορώ να παραβλέψω και τα αρνητικά. Μπορεί οι επιτυχίες μου να διαδέχονταν η μία την άλλη, όμως δέχτηκα και έντονη κριτική. Με συνέτριψε... Η συναισθηματική κατάρρευση δεν άργησε να έρθει. Το θέμα είναι ότι συμφωνούσα με πολλές από τις κριτικές, αλλά δεν ήξερα πώς να τις διαχειριστώ. Στο τέλος αποφάσισα πως έπρεπε να φανώ δυνατή και να συνεχίσω. Εστίασα στη δουλειά μου. Ακόμα λειτουργώ με αυτό τον τρόπο».

«Μετά από 20 χρόνια πιστεύω πως τα έχω καταφέρει. Είναι αστείο που έχει περάσει τόσος καιρός». ELLE, Ιούνιος 2010.

Η Κάιλι χαμογελά γεμάτη αυτοπεποίθηση. Μπορεί να δείχνει μικροσκοπική (έχει ύψος 1,52 εκ.), όμως ξεχειλίζει από δύναμη.

Είναι το μεγαλύτερο παιδί ενός λογιστή, του Ρόναλντ, και μιας πρώην χορεύτριας, της Κάρολ. Μεγάλωσε ανεβάζοντας παραστάσεις με τη μικρή αδερφή της Ντάνι και έκανε οντισιόν για ρόλους σε σαπουνόπερες. «Οι γονείς μας δεν μας παρακίνησαν να ασχοληθούμε με αυτόν το χώρο, όμως μας στήριξαν. Όταν άφησα το σχολείο, ήμουν προετοιμασμένη για τα δύσκολα και ξαφνικά προέκυψε ο ρόλος της Σαρλίν Μίτσελ στη σειρά Neighbours».



Οι κριτικοί την είχαν στο στόχαστρο, αλλά το χαμόγελό της παρέμενε αλώβητο. Το 2001 έδωσε την απάντησή της και εκτοξεύτηκε στην κορυφή με το χιτ Can’t Get you out of my Head, το μεγαλύτερο της καριέρας της. Παρά τις όποιες δυσκολίες η Κάιλι διατήρησε τη δύναμη αλλά και το χιούμορ της. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της «πόνι», το πιο σκληρό και αφοσιωμένο ζώο.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η μοναξιά, αν και δεν θεωρώ πως θα καταλήξω μόνη στη ζωή μου. Σύζυγος; Παιδιά; Απλώς νομίζω πως δεν έχει έρθει ακόμα η κατάλληλη στιγμή». ELLE, Μάιος 2004.

Up, close & personal
Τα τελευταία δέκα χρόνια η Κάιλι έχει ποζάρει για το περιοδικό ELLE, έχει ερωτευτεί παθιασμένα πολλά γοητευτικά μελαχρινά αγόρια, κυρίως όμως κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο του στήθους. «Είναι τρελό, αλλά όταν διαγνώστηκα με καρκίνο συνειδητοποίησα ότι οι άλλοι άρχισαν να με αντιμετωπίζουν σαν... άνθρωπο, να με βλέπουν διαφορετικά. Έγινα τρωτή στα μάτια τους. Μπορεί να ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα, όμως μου έμαθε πολλά. Είχα τρομερή στήριξη από τους ανθρώπους. Έμαθα να μοιράζομαι, οι γυναίκες στο δρόμο με πλησίαζαν και μου μιλούσαν για τη δική τους περιπέτεια υγείας».

Η ίδια έχει πείσμα, όρεξη για ζωή και δουλειά. Πριν λίγους μήνες πολλά δημοσιεύματα την ήθελαν να σταματά το τραγούδι. Εκείνη όμως έσπευσε να απαντήσει μέσα από το twitter της: «Αγαπητοί, δεν παραιτούμαι». Από την άλλη, η Κάιλι είναι έξυπνη, καλλιεργημένη, μιλά άπταιστα γαλλικά και ισπανικά (αυτό οφείλεται και στον πρώην σύντροφό της Ολιβιέ Μαρτίνεζ, αλλά και στον νυν τα τελευταία τέσσερα χρόνια Αντρές Βελενκόσο). Έχει γνώσεις γύρω από τη μόδα (οι σχεδιαστές Dolce & Gabbana παραμένουν αγαπημένοι φίλοι της), μπορεί να σου προτείνει τέλεια μέρη για δείπνο.



«Λατρεύω τη δουλειά μου, όμως έχω παραμελήσει την προσωπική μου ζωή για χάρη της καριέρας μου. Πολλές φορές κατηγορώ τον εαυτό μου γι’ αυτό». ELLE, Νοέμβριος 2002.

Αναρωτιέμαι αν αντιμετώπισε προβλήματα στις ερωτικές της σχέσεις εξαιτίας της δουλειάς της. «Πραγματικά δεν το νομίζω, γιατί όλοι ήξεραν ποια είμαι. Δεν είναι μια κατάσταση που προέκυψε ξαφνικά. Είμαι αυστηρά μονογαμική αλλά έχω βγει με αρκετούς άντρες. Σίγουρα θα έπρεπε να έχω φύγει νωρίτερα από κάποιες σχέσεις, αλλά πήρα το μάθημά μου».

Μπορεί να μην παντρεύτηκε ποτέ, όμως επιμένει: «Τελικά θεωρώ πως είμαι αντισυμβατική. Ποτέ δεν ονειρευόμουν το γάμο. Μου αρέσουν οι σχέσεις, αλλά πάνω απ’ όλα αγαπώ την ελευθερία μου». Δείχνει τόσο συνειδητοποιημένη στο πλευρό του Αντρές. «Ο Αντρές και εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες της απόστασης και αφοσιωνόμαστε τόσο στη δουλειά, που σχεδόν ξεχνάμε τη σχέση μας».

Μια ζωή γεμάτη εμπειρίες
Καθώς η συζήτηση συνεχίζεται, φτάνουμε στο θέμα των πλαστικών επεμβάσεων. Μπορεί να λάμπει, όμως ομολογεί και τις ανασφάλειές της. «Δεν θα πω ψέματα. Υπάρχουν στιγμές που κοιτάζομαι στον καθρέφτη και διαπιστώνω πως το σώμα μου υπακούει στο... νόμο της βαρύτητας. Ή βλέπω το πρόσωπό μου στην οθόνη του κινητού ή του λάπτοπ και νομίζω πως μοιάζω με άλιεν από ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Δεν είμαι κατά των πλαστικών επεμβάσεων. Προς το παρόν δεν το έχω τολμήσει, όμως σε καμία περίπτωση δεν το αποκλείω. Νομίζω πως αν δεν φτάσεις σε υπερβολές, το αποτέλεσμα μόνο κολακευτικό μπορεί να είναι».



Το τελευταίο της άλμπουμ The Abbey Road Sessions είναι ο καλύτερος τρόπος για να επισφραγίσει μια πορεία 25 χρόνων. Εστιάζοντας σε κάθε σημαντική στιγμή της καριέρας της, παρουσιάζει όλες τις μεγάλες της επιτυχίες με έναν αναπάντεχο τρόπο που γοητεύει. Όπως τα κομμάτια Better the Devil you Know και Never too Late, που τα ακούμε σε μια slow εκδοχή τους. «Ήταν μια δουλειά που πάντα ήθελα να κάνω και χαίρομαι που με αυτό το άλμπουμ τα κατάφερα» σχολιάζει.

Πριν από 20 χρόνια δεν φανταζόταν τον εαυτό της να τραγουδά στα 40. Πλέον γελά... «Πριν λίγο καιρό είδα την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ (είναι 70 ετών) σε ένα σόου και ήταν απίστευτη. Προτιμώ να αποφεύγω τα σχέδια τελικά. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει στην επόμενη γωνία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθούμε το ένστικτό μας κάθε στιγμή».

*Το άλμπουμ The Abbey Road Sessions και το βιβλίο της Kylie/Fashion (εκδ. Thames & Hudson) κυκλοφορούν ήδη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ