114 χρόνια από γέννηση του Walt Disney, «μπαμπά» του Μίκυ Μάους, του Ντόναλντ & παππού όλων των παιδιών! Σπάνιες συνεντεύξεις & ντοκουμέντα

114 χρόνια συμπληρώνονται από τη γέννηση του Walt Disney Η αισιοδοξία του Γουώλτ Ντίσνεϋ και οι ηθικές αρχές του, βρήκαν σάρκα και οστά στους ήρωες των κινουμένων σχεδίων, διαπαιδαγωγούν γενεές επί γενεών και αποτελούν πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα.

Ο Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1901.

Ο αμερικανός παραγωγός ταινιών και ηθοποιός, ήταν σκηνοθέτης, σεναριογράφος και σχεδιαστής, των περίφημων κινουμένων σχεδίων που κατέκτησαν τον κόσμο.


Ως συνιδρυτής αρχικά της Walt Disney Productions μαζί με τον αδερφό του και του μέχρι σήμερα κολοσσού Walt Disney Company πέρασε ως ένας από τους πιο διάσημους παραγωγούς στην ιστορία του κινηματογράφου.


Η Walt Disney Company σήμερα έχει ετήσια έσοδα που φτάνουν περίπου τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως επιτυχημένος παραμυθάς και δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων με πρώτη του την ταινία Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι.

Snow White And The Seven Dwarfs.1937

Τα αποφθέγματα του επιτυχημένου δημιουργού των κινουμένων σχεδίων, παραμένουν διαχρονικά.


Η αισιοδοξία του Γουώλτ Ντίσνεϋ και οι ηθικές αρχές του, βρήκαν σάρκα και οστά στους ήρωες των κινουμένων σχεδίων, διαπαιδαγωγούν γενεές επί γενεών και αποτελούν πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα.


 
Snow White And The Seven Dwarfs.1937
Έφερε επίσης επανάσταση στον χώρο των θεματικών πάρκων με την πρωτοποριακή του δημιουργία, την Ντίσνεϋλαντ.

Disneyland when it opened on July 18, 1955

 

Ο ίδιος και το προσωπικό του δημιούργησαν μια σειρά από τους πιο διάσημους ήρωες κινουμένων σχεδίων με το Μίκι Μάους να κατέχει εξέχουσα θέση.

Mickey Mouse Cartoon - The Moving Day (1936) (Co-starring Donald and Goofy)

 

Πολλοί που τον γνώριζαν, αποκάλεσαν το Μίκι Μάους ως «τον άλλο εαυτό του Γουώλτ».

Οι πιο γνωστοί χαρακτήρες που σήμερα έκανε πασίγνωστη την εταιρία του, είναι ο Μίκι Μάους, ο Ντόναλντ Ντακ, η Μίνι Μάους, η Ντάιζι Ντακ, ο Πλούτο και ο Γκούφι.

Οι ταινίες της Walt Disney Company  κατέχουν δεσπόζουσα θέση παγκοσμίως.

Walt Disney's FANTASIA (1940) Original Theatrical Trailer

Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου του 1966 από καρκίνο του πνεύμονα. Τα λεγόμενα περί διατήρησής της σορού του μέχρι να ανακαλυφθεί θεραπεία, είναι αστικός μύθος.

Με τις δύο κόρες τους 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ