Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαγεύει ξανά και μας φτιάχνει ένα πεντανόστιμο κριθαρότο με σπανάκι και φέτα που θα λατρέψετε!

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 8 λεπτά το κρεμμύδι. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό...

Recipe main                              Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης 
Χωριάτικο...!
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 8 λεπτά το κρεμμύδι. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά χωρίς να αφήσουμε να πάρει «χρώμα».Εντωμεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράζουμε για 2 λεπτά το σπανάκι που έχουμε πλύνει και καθαρίσει από πριν. Μόλις μαλακώσει, σουρώνουμε και στύβουμε με τα χέρια πολύ καλά, για να φύγουν τα επιπλέον νερά που έχει. Το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό ζωμό στο κριθαρότο, ώστε να το καλύψει και ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το κριθαρότο να είναι έτοιμο (σε περίπου 12 λεπτά).Μόλις το κριθαρότο είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το σπανάκι, τη φέτα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το κριθαρότο για 1 λεπτό να «ξεκουραστεί», ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π. - πρέπει το κριθαρότο να είναι κρεμώδες), σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγο πιπέρι από πάνω.Σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι, 2 κ.σ. σε κάθε μερίδα.
Συστατικά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο600 ml ζωμός λαχανικών250 γρ. κριθαράκι χοντρό300 γρ. σπανάκι50 γρ. βούτυρο150 γρ. φέτα τριμμένη1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο3 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτιπολύ πιπέρι
Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ