Ο πόλεμος στη Γάζα ξεκίνησε πρωί με 8 νεκρούς - Ένα 4χρονο παιδάκι και μια 20χρονη γυναίκα μεταξύ των θυμάτων

Για έκτη μέρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για να επιτευχθεί εκεχειρία. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από τους σημερινούς βομβαρδισμούς, στους 84 ανέρχονται οι νεκροί.

Για έκτη μέρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για να επιτευχθεί εκεχειρία. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από τους σημερινούς βομβαρδισμούς, στους 84 ανέρχονται οι νεκροί.

Οπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, σε σημερινές επιθέσεις το Ισραήλ, χτύπησε το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού, καθώς και την εξέδρα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Συνολικά, οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το πρωί, ενώ σε άλλη επίθεση, λίγο νωρίτερα, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι ανάμεσά τους και ένα πεντάχρονο παιδί και μια 20χρονη γυναίκα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Παράλληλα, ένας πενηντάχρονος αγρότης έχασε τη ζωή του στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια στα βόρεια Παλαιστινιακά Εδάφη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα από την Γάζα, οι πολίτες είναι σοκαρισμένοι από τον μεγάλο αριθμό των νεκρών, τονίζοντας ότι στην κηδέια των θυμάτων ενδέχεται να γίνουν διαδηλώσεις.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ άλλαξε τους αεροδιαδρόμους για τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εξαιτίας της εκτόξευσης ρουκετών από τη Γάζα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής Πολιτικής Αεροπορίας Γκιορά Ρομ.

Ο Ρομ διευκρίνισε, μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο, πως οι νέοι κανόνες για το αεροδρόμιο ισχύουν από το Σάββατο, μετά την εγκατάσταση στην περιοχή μονάδα αναχαίτισης πυραύλων.

Οι διεθνείς πιέσεις για κατάπαυση του πυρός έχουν αυξηθεί μετά χθεσινή πιο αιματηρή ισραηλινή επίδρομή . Επίσης, σε επιδρομή στο σπίτι του αστυνομικού της Χαμάς, Μοχάμεντ Νταλού, έχασαν την ζωή τους 10 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 9 ήταν μέλη της οικογένειάς του.

Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή 30 ανθρώπων στη Γάζα, ενω ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 80, προσθέτει το Αλ Τζαζίρα.

Σε αναζήτηση εκεχειρίας
Σε εξέλιξη βρίσκονται διπλωματικές προσπάθειες προς επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, με την Αίγυπτο στο επίκεντρο της διαμεσολάβησης.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους ένοπλους ισραηλινούς και παλαιστίνιους καθώς βρίσκεται καθ' οδόν προς την περιοχή για συνομιλίες που θα έχει σήμερα στο Κάιρο.

«Καλώ και τις δύο πλευρές να συνεργαστούν με όλες τις προσπάθειες των οποίων ηγείται η Αίγυπτος για την άμεση σύναψη εκεχειρίας», είπε χθες Κυριακή ο Μπαν.

«Θλίβομαι βαθύτατα από τις πληροφορίες για νεκρούς» δήλωσε ο Μπαν για την εν λόγω επίθεση. Ανησυχώ επίσης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί ισραηλινοί πολίτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε.

Ο Μπαν και ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι πρόκειται να έχουν συνομιλίες για την κατάσταση στη Γάζα καθώς και για «τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα», είπε ο Αμρ Ρούσντι, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μόρσι δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επικοινωνία με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν «κάποιες ενδείξεις πως μπορεί να υπάρξει σύντομα εκεχειρία».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ