Έκθεση «Αθήνα»: Το πνεύμα του '60 - Μια πρωτεύουσα αλλάζει σε επιμέλεια του δημοσιογράφου & συγγραφέα, Νίκου Βατόπουλου

Η «μοντέρνα» πρωτεύουσα που γεννήθηκε στη διάρκεια του οικονομικού «μπουμ», τα νέα κτίρια, πολλά από τα οποία έγιναν ορόσημα όπως το Χίλτον, τα νέα ήθη, ο καταναλωτισμός, η σύνδεση με τα διεθνή τουριστικά δίκτυα, αποτελεί το θέμα της έκθεσης «Αθήνα. 

Η «μοντέρνα» πρωτεύουσα που γεννήθηκε στη διάρκεια του οικονομικού «μπουμ», τα νέα κτίρια, πολλά από τα οποία έγιναν ορόσημα όπως το Χίλτον, τα νέα ήθη, ο καταναλωτισμός, η σύνδεση με τα διεθνή τουριστικά δίκτυα, αποτελεί το θέμα της έκθεσης «Αθήνα. Το πνεύμα του '60 – η μεταμόρφωση μιας πρωτεύουσας», που εγκαινιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Αίθουσα Κέννεντυ) στις 3 Νοεμβρίου.


Η έκθεση παρουσιάζεται μέσα από τη ματιά του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε το υλικό με σκεπτικό να δώσει δειγματοληπτικά το αποτύπωμα και την αύρα της εποχής.


«Ζητούμενο είναι η έκθεση αυτή να προκαλέσει σκέψεις για την δυναμική εκείνη περίοδο. Σήμερα, με την απόσταση των 50 ετών είμαστε σε θέση να απλώσουμε μία πιο σύνθετη ματιά πάνω σε μια εποχή με εντυπωσιακές αντιφάσεις».


Παρουσιάζονται φωτογραφίες από ιδιωτικά, κυρίως αρχεία, καρτ ποστάλ, περιοδικά, κ.ά που δίνουν το αστικό κλίμα της δεκαετίας του 1960. Εμφαση δίνεται στην κοινωνική αλλαγή που σημειώθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του '50 ως την δικτατορία.


Στις 21 Νοεμβρίου (7μμ), ο Νίκος Βατόπουλος θα δώσει ομιλία στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης με θέμα την «Αθήνα της δεκαετίας του 1960».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ