Σολομός, τόνος, κόκκινο κρασί, καρύδια, φασόλια: 20 τροφές για να έχετε γερή καρδιά

Σολομός, τόνος, κόκκινο κρασί, καρύδια, φασόλια: 20 τροφές για να έχετε γερή καρδιά
Η υγεία της καρδιάς περνάει… από το στομάχι. Γεμίστε το με τροφές που περιέχουν τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες για να ρυθμίσετε χοληστερίνη, σάκχαρο και πίεση και θωρακίστε την καρδιαγγειακή σας υγεία.



Παρακάτω, συγκεντρώνουμε από το in2life.gr 20 τέτοια τρόφιμα που αξίζει να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας για να αποκτήσουμε… καρδιά ταύρου.

*Φρέσκα μυρωδικά Μυρωδικά όπως το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, η ρίγανη και το θυμάρι περιέχουν αντιοξειδωτικά και κάνουν ένα γεύμα πιο υγιεινό καθώς μπορούν να αντικαταστήσουν το αλάτι, την ζάχαρη και τα τρανς-λιπαρά, παρέχοντας γεύση στο φαγητό αλλά και προστασία στην καρδιά.

 *Μαύρα φασόλια Είναι γεμάτα θρεπτικές ουσίες που περιλαμβάνουν φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, που βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα. Μπορείτε να τα εντάξετε στη διατροφή σας προσθέτοντας κονσερβαρισμένα φασόλια στις σούπες ή τις σαλάτες σας – φροντίστε να τα ξεπλύνετε για να αφαιρεθεί το υπερβολικό νάτριο.

*Κόκκινο κρασί Οι κατεχίνες και η ρεσβερατρόλη που περιέχει το καθιστούν ιδανικό αλκοολούχο σύμμαχο για την καρδιά, καθώς αυτά τα δύο αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα τοιχώματα των αρτηριών και βοηθούν στην αύξηση της «καλής» χοληστερόλης. Φυσικά, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο: Μέχρι ένα ποτήρι τη μέρα για τις γυναίκες ή δύο για τους άνδρες.

*Σολομός Πλούσιος σε ω-3 λιπαρά, ο σολομός μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών αρρυθμιών και πίεσης, ενώ ρίχνει και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και βοηθά σε περιπτώσεις φλεγμονών. Η συνιστώμενη «δόση» σολομού (ή αντίστοιχου λιπαρού ψαριού) είναι δύο μερίδες την εβδομάδα.

*Τόνος Αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών και μάλιστα… οικονομικότερη από τον σολομό. Προτιμήστε τον λευκό τόνο και όσους είναι συσκευασμένοι σε νερό και όχι σε λάδι.

*Παρθένο ελαιόλαδο Το έξτρα παρθένα ελαιόλαδο προέρχεται από το πρώτο «πάτημα» των ελιών και περιέχει πολλές πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικό το οποίο προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία. Περιέχει επίσης πολλά μονοακόρεστα λιπαρά, που είναι προτιμότερα από κορεσμένα όπως το βούτυρο, καθώς δεν επιβαρύνουν το αίμα με χοληστερόλη.

*Καρύδια Μια χούφτα καρύδια την ημέρα μπορούν να ρίξουν την χοληστερίνη και να ανακουφίσουν από φλεγμονές τις αρτηρίες της καρδιάς. Περιέχουν ω-3 λιπαρά, μονοακόρεστα λιπαρά και φυτικές ίνες, γεγονός που τα κάνει εξαιρετικούς αντικαταταστάτες τροφίμων με «κακά» λιπαρά, όπως αυτά που συναντώνται στα πατατάκια και τα μπισκότα.

Δείτε τη συνέχεια στο in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ