Καφές, ουζάκι, μπύρες & κοκτέιλ στις 10 ωραιότερες αυλές στο Χαλάνδρι

Δεν είναι μόνο η δροσιά που αισθανόμαστε όλο και περισσότερο όσο ανηφορίζουμε προς τα βόρεια προάστια, που μας κάνει να αγαπάμε πιο πολύ το Χαλάνδρι αυτή την εποχή του χρόνου.

Δεν είναι μόνο η δροσιά που αισθανόμαστε όλο και περισσότερο όσο ανηφορίζουμε προς τα βόρεια προάστια, που μας κάνει να αγαπάμε πιο πολύ το Χαλάνδρι αυτή την εποχή του χρόνου.



Είναι που διαθέτει και ένα σωρό κρυμμένες αυλές και κήπους, τους οποίους αξιοποιεί για να μας δροσίζει και να μας… ποτίζει, από καφέ και ουζάκι μέχρι σπάνιες ετικέτες μπύρας και απολαυστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ. Αυτά είναι τα δέκα αγαπημένα μας στέκια με αυλή στο Χαλάνδρι: 

Spiti  Ανδρέα Παπανδρέου 9, τηλ: 2106833677



Δυνατά εναλλακτικά DJ sets, συμμετοχές σε ψαγμένα φεστιβάλ, stand up comedies, καινούρια λίστα καλοκαιρινών κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 8€, εκθέσεις τέχνης, βιομηχανική διακόσμηση, και όλα αυτά… compact, στην μικρή στοά κοντά στην πλατεία Χαλανδρίου, εκεί που η αυλή και τα μικρά δωμάτια έγιναν «Σπίτι» για τους Χαλανδριώτες (και όχι μόνο), με το σύνθημα «σπίτι δεν είναι οι τοίχοι, είναι οι άνθρωποι». 

Sporos bar  Κατσουλιέρη 4, τηλ: 2106844543



Όταν τα φώτα του εμπορικού κέντρου της στοάς σβήνουν, ανάβουν αυτά του Σπόρου: Το συμπαθέστατο στέκι στην αυλή της στοάς, με τους μεγάλους ξύλινους πάγκους, τις σιδερένιες καρεκλίτσες με τα μαξιλάρια, το καταπράσινο φόντο εκεί που δεν το περιμένεις και την φιλική εξυπηρέτηση επιφυλάσσει καθημερινά εκπλήξεις στους φίλους του. Όπως για παράδειγμα τα live sets του Ιουνίου με ονόματα όπως αυτά των Cayetano, Blue Lagoon και Laternative ή τα κυριακάτικα cocktail nights στα οποία απολαμβάνουμε daiquiris, mojitos και caipirinhas στα 5€. 

Κόκκινη Σβούρα  Αγίου Γεωργίου 17, τηλ: 2110125454



Τα σπιτικά cookies της με τους κολασμένους συνδυασμούς υλικών που μπορούμε να παραγγείλουμε και να ψηθούν εκείνη την ώρα, αποτελούν πειρασμό ακόμη και το καλοκαίρι. Αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες, πάντως, προτιμάμε να εγκαταλείψουμε τον cozy εσωτερικό της χώρο και να πιάσουμε τραπεζάκι ή πάγκο στην μακρόστενη αυλή ή το πίσω αίθριο της παλιάς μονοκατοικίας, να απολαύσουμε από καφέ και σπιτική βυσσινάδα με γλυκό του κουταλιού μέχρι κοκτέιλ και μπύρες με όμορφα soundtracks και εναλλακτικούς ήχους. 

Snatch  25ης Μαρτίου 14, τηλ: 2106891262



Μια ροκ αυλή έκανε φέτος την εμφάνισή της εκεί που δεν την περιμένεις, στην γειτονιά της 25ης Μαρτίου, εκεί που παραδόξως η κίνηση του δρόμου δεν ενοχλεί καθόλου, αφού τα όμορφα τραπεζάκια, το μεγάλο δέντρο και οι ξύλινοι πάγκοι προσφέρουν ένα all day ροκ καταφύγιο, για καφέ από νωρίς ή για καλοκαιρινά κοκτέιλ, όπως το Omerta με Disaronno, limoncello, vodka, triple sec, καραμέλα, λεμόνι και bitters. Στα ηχεία θα ακούσετε δυνατά rock sets κάθε Σάββατο, αλλά και indie rock ακούσματα τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. 

Cheap Art  Στρατάρχη Παπάγου Αλέξανδρου 13, τηλ: 2106833620



Το νέο spot της Cheap Art, του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού που προωθεί την καλλιτεχνική έκφραση, βρήκε σπίτι σε μια διώροφη ‘50s κατοικία μιας ήσυχης γειτονιάς του Χαλανδρίου, και φρόντισε να διαμορφώσει την χαριτωμένη πίσω αυλή της σε ένα art café για τους φιλότεχνους των βορείων προαστίων. Εκεί, μεταξύ καφέ και οινοπνεύματος, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και το έργο νέων καλλιτεχνών, να παρακολουθήσετε live performances, προβολές, παρουσιάσεις και να ξεναγηθείτε σε πρωτοποριακές εκθέσεις. Θα την βρείτε ανοιχτή Τρίτη ως Πέμπτη από τις 14.00 και Παρασκευή ως Κυριακή από τις 11.00.

Δείτε τις υπόλοιπες αυλές στο in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ