Φρέσκια, δροσερή, πεντανόστιμη σαλάτα με άρωμα Βόλου από τον εξαιρετικό Βασίλη Καλλίδη! Και τώρα τρώμε ελαφριά!



ΥΛΙΚΑ (Για 6 άτομα):
1 πακέτο Σαλάτα Παραδοσιακή
1 πακέτο Σαλάτα Μαρούλια
6-7 Αντζούγιες Φιλέτο
1 πακέτο Σκουμπρί Φιλέτο Καπνιστό
1 πακέτο Τσιροσαλάτα
1 Πιπεριά κόκκινη
1 Πιπεριά πράσινη κέρατο
7-8 Ραπανάκια
½ Μπρόκολο
½ Αγγούρι
1 Ντομάτα



Για τη βινεγκρέτ:
Αλάτι Ψιλό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
4 Αντζούγιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλη πιατέλα αδειάζουμε το έτοιμο πλυμένο μείγμα της σαλάτας. Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά και την πιπεριά κέρατο σε ροδέλες. Αχνίζουμε το μπρόκολο για 2-3 λεπτά σε ζεστό νερό ώστε να μαλακώσει, αλλά να μείνει τραγανό και το βάζουμε στη σαλάτα κομμένο σε μπουκίτσες. Προσθέτουμε το αγγούρι κομμένο σε ροδέλες και τη ντομάτα σε όγδοα. Βάζουμε στη σαλάτα καπνιστό σκουμπρί, τσίρο ξυδάτο και αντζούγιες. Προσθέτουμε λίγα καθαρισμένα ραπανάκια και ετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Σε μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, μια σκελίδα σκόρδο, τη μουστάρδα, την πιπεριά Φλωρίνης, λίγο αλάτι και δύο αντζούγιες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονό μας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΔΗΣ
 
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε το καλό φαγητό. Σπούδασε Μάγειρας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και τελείωσε τις σπουδές του στην Αγγλική & τη Γαλλική γλώσσα.
Δούλεψε σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Σκιάθο και τη Μύκονο και, μετά τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να γυρίσει όλο τον κόσμο. Με έδρα του το Παρίσι για 4 χρόνια, ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Πιστεύει πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο για να βελτιώσει την τέχνη του, αλλά και γενικότερα για τη ζωή. Λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά, ως ένας από τους πρωτοπόρους της νέας ελληνικής κουζίνας, από το 2004 και μετά, προτείνει στο κοινό του και σύγχρονες ελληνικές συνταγές.
Το 2005 ανοίγει στο Μαρούσι, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, το εστιατόριο «Άνετον», που δέχτηκε άριστες κριτικές, έγινε θέμα στο διεθνή τύπο και 8 χρόνια μετά συνεχίζει να προτείνει στους γκουρμέ Αθηναίους νόστιμα και σύγχρονα ελληνικά πιάτα. Από το 2005 μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάζει την επιτυχημένη μαγειρική εκπομπή “Food and the City”.
Τα 3 τελευταία χρόνια, τον παρακολουθούμε να μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha και παράλληλα, στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζει την ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή «Νόστιμη γη». Έχει, επίσης παρουσιάσει την αμερικάνικη γαστρονομική εκπομπή «A slice of real Greece», που γυρίστηκε στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Τέλος, έχει εκδώσει 2 βιβλία: το best seller «Η Νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» & το «Άθενς Σπεσιάλ» και αρθρογραφεί σε γαστρονομικά περιοδικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ