Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca «γεφυρώνουν» στις 4 Ιουλίου το χθες με το σήμερα αναδεικνύοντας τον θηραϊκό πολιτισμό με θεατρικές δραματοποιήσεις και αξεπέραστες χορογραφίες

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, υπό την αιγίδα του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης» πραγματοποιούν την εκδήλωση Πολιτισμού: «Η Διαχρονική γυναίκα της Θήρας - Η Ελληνίδα του Κάλλους»

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, υπό την αιγίδα του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης» πραγματοποιούν την εκδήλωση Πολιτισμού: «Η Διαχρονική γυναίκα της Θήρας - Η Ελληνίδα του Κάλλους», και παράλληλα την Έκθεση ζωγραφικής «Επιρροές από φαγιούμ» της Χριστίνας Κωστοπούλου, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, στις 20.30, στο αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρου Μ. Νομικού, στα Φηρά της Σαντορίνης.



Ο στόχος της εκδήλωσης είναι ένα ταξίδι, που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, που αναδεικνύει τη μνημειακή ζωγραφική με τις γυναίκες της ελληνικής προϊστορικής Θήρας, (καλλωπισμός κι ενδυμασία) σε συνδυασμό με τα προϊόντα διατροφής, που εδώ και χιλιάδες χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του νησιού και της Ελλάδας.Θεατρικές δραματοποιήσεις και χορογραφίες πρωταγωνιστούν στην εκδήλωση φωτίζοντας με μοναδικό τρόπο τις γυναίκες της εποχής του 17ου αιώνα.

Ο τραγουδοποιός Αντώνης Μουσαδές και το μουσικό σχήμα Parfe θα ψυχαγωγήσουν τους παρευρισκομένους με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.Τη δημιουργία ρούχων υπογράφει η σχεδιάστρια Βάσια Τζοτζοπούλου, τις χορογραφίες η Νίκη Δελή, τα κείμενα η Φύλλια Ντζιούνη και τη μουσική ο Αντώνης Μουσαδές.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, κ. Γιάννης Σμαραγδής, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Αρχαιολόγος - Επικοινωνιολόγος, κα Βίκυ Μπαφατάκη, ο δημοφιλής ηθοποιός Burak Hakki, καθώς ακόμη, στελέχη, μέλη και φίλοι των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ