Ποιος είναι ο ρόλος του νονού και πώς μπορούν οι γονείς να ενισχύσουν τη σχέση του με το παιδί;

Ο ρόλος των νονών στη ζωή των παιδιών δεν περιορίζεται μόνο στο μυστήριο της Βάπτισης, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή τους.

Ο ρόλος των νονών στη ζωή των παιδιών δεν περιορίζεται μόνο στο μυστήριο της Βάπτισης, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή τους.



Η ανάπτυξη ενός ισχυρού δεσμού στη σχέση νονού-παιδιού είναι ευεργετική και για τις δύο πλευρές και ο ρόλος των γονέων είναι να αποτελούν τον καθοριστικό σύνδεσμο ανάμεσά τους.

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορεί η κάθε πλευρά να ενθαρρύνει, να στηρίξει και να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις αντίστοιχες «υποχρεώσεις» ως προς την άλλη.

Για τους γονείς:

-Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ενημερώνει τους νονούς του για τα σημαντικά ορόσημα στη ζωή του. Για παράδειγμα, μπορεί να τους στείλει φωτογραφίες από την πρώτη του ημέρα στο σχολείο μαζί με ένα σύντομο σημείωμα. Εάν το παιδί είναι πολύ μικρό, πρέπει εσείς να τους ενημερώσετε για τα πρώτα του βήματα ή τις πρώτες λεξούλες του.
-Προγραμματίστε μία βόλτα με το νονό/νονά πέρα από τις καθιερωμένες συναντήσεις τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Έτσι, θα ενισχύσετε το δέσιμο μεταξύ τους και θα τους παροτρύνετε να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους.
-Βοηθήστε τα παιδιά να ετοιμάσουν με τα χεράκια τους τα δώρα του νονού και της νονάς. Μπορείτε να ετοιμάσετε κουλουράκια ή μια χειροτεχνία για εκείνους. Οι πιο τολμηροί θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα βίντεο με τα παιδιά τους και να το χαρίσουν στους κουμπάρους τους.
-Μάθετε στο παιδί να δείχνει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του προς τους νονούς. Για παράδειγμα, κάθε φορά που λαμβάνει ένα δώρο από εκείνους μπορείτε να το φωτογραφίσετε με αυτό και να στείλετε τη φωτογραφία μαζί με ένα ευχαριστήριο σημείωμα του παιδιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ