Δεν τα πάτε καλά με τα οικονομικά σας; Ιδού 8 πολύτιμα μυστικά για να κάνετε μία νέα αρχή ακόμη και στους δύσκολους καιρούς της κρίσης

Απενοχοποιηθείτε!

Η βάση του νέου σας ξεκινήματος δεν έχει να κάνει με χρήματα αλλά περισσότερο με την απενοχοποίησή σας. Ότι έγινε, έγινε και δεν ωφελεί σε τίποτα να τα σκέφτεστε. Ό,τι λάθη κι αν κάνατε, ό,τι ευκαιρίες κι αν χάσατε, ανήκουν στο παρελθόν και είναι άσχετα με το μέλλον. Μόλις απελευθερωθείτε από τις ενοχές σας, τότε είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, που είναι το συμμάζεμα των οικονομικών σας.



Αποκτήστε μία συνολική εικόνα της οικονομική σας κατάστασης.

Είναι αδύνατο να χαράξεις πορεία αν δεν ξέρεις ποια είναι η αφετηρία σου. Καταγράψτε κάθε οικονομικό σας στοιχείο (υπόλοιπα λογαριασμών, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά, χρέη σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, χρέη σε ιδιώτες). Μόνο όταν έχετε τα πάντα καταγεγραμμένα, μπορείτε να οργανωθείτε και να βάλετε προτεραιότητες.

Βάλτε σε πρόγραμμα την πιστωτική σας κάρτα.

Οι πιστωτικές κάρτες έχουν το μεγαλύτερο επιτόκιο και είναι βασικό να πληρώνουμε τις δόσεις στην ώρα τους. Προσπαθήστε να μειώσετε το υπόλοιπό σας και αν δεν τα καταφέρνετε, μιλήστε με την τράπεζά σας, με στόχο να μετατρέψετε το χρέος σας σε καταναλωτικό δάνειο που έχει μικρότερη και σταθερή δόση. Και φυσικά μην ξαναπιάσετε πιστωτική κάρτα στα χέρια σας. Πιστέψτε με, θα κοιμάστε πολύ πιο ήσυχοι.

Ρυθμίστε τα δάνειά σας.

Μιλήστε αρχικά με το λογιστή σας και τις διάφορες οργανώσεις δανειοληπτών, για πιθανούς τρόπους μείωσης των δανείων σας, ώστε να πάτε διαβασμένοι στην τράπεζα και να διαπραγματευτείτε τα δάνειά σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ