Βήμα-βήμα ένας πουρές κάστανου για να σας χαμογελούν όλο το βράδυ !

Τα κάστανα ήδη έκαναν την εμφάνισή τους, λίγο ακριβά ακόμη, τα μεγάλα είναι γύρω στα 5 ευρώ το κιλό, αλλά λίγο καιρό ακόμη και θα πέσουν γύρω στα 3 Ευρώ το κιλό.

Τα κάστανα ήδη έκαναν την εμφάνισή τους, λίγο ακριβά ακόμη, τα μεγάλα είναι γύρω στα 5 ευρώ το κιλό, αλλά λίγο καιρό ακόμη και θα πέσουν γύρω στα 3 Ευρώ το κιλό.

Εκτός από ψητά στα κάρβουνα, τα κάστανα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά ή φαγητά.

 

Μπορείτε να τα βράσετε, να τα ξεφλουδίσετε και να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε.  

 Πώς θα ξεφλουδίσετε τα κάστανα:

Το πρώτο βήμα είναι να βάλετε το κάστανο σε ένα ξύλο κοπής και να το χαράξετε σταυρωτά.

Μετά θα τα βάλετε σε μια κατσαρόλα και όσο νερό χρειαστεί για να τα σκεπάσει. Θα τα βράσετε για 20 λεπτά εάν θέλετε να κρατάνε ακόμη για να τα βάλετε σε άλλες συνταγές, ή να τα βράσετε ακόμη 10 λεπτά εάν θέλετε να μαλακώσουν για να μπορούν να λιώσουν.

Τέλος, για να τα ξεφλουδίσετε, καλό είναι να είναι ζεστά όταν τα ξεφλουδίζουμε γιατί ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.

Μπορούμε να τα κρατήσουμε για λίγες μέρες στο ψυγείο σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς ή στην κατάψυξη για περισσότερο καιρό. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες συνταγές είτε σε φαγητά ή σε γλυκά. Για να κάνουμε πουρέ κάστανου, αφού τα ξεφλουδίσουμε τα βράζουμε σε νερό ή γάλα, ανάλογα με τί θέλουμε να φτιάξουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τα λιώνουμε όπως κάνουμε τις πατάτες πουρέ και προσθέτουμε ζάχαρη ή μέλι και κάποιο άρωμα, όπως βανίλια κλπ. Μπορούμε να βράσουμε τα κάστανα κατευθείαν με το γάλα σε κατσαρόλα, για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα, αλλά θα πρέπει να είμαστε από πάνω και να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην ξεχυλίσει το γάλα. Ο δεύτερος τρόπος είναι να τα βράσουμε σε μπαιν Μαρί, αλλά θα πάρει γύρω στη μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα χωρίς να έχουμε το φόβο να χυθεί το γάλα. Εάν περισσέψει γάλα, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλο γλυκό ή κρέμα.

Πώς θα φτιάξουμε Πουρέ Κάστανου Υλικά:

400 γραμμάρια βρασμένα κάστανα
255 γρ γάλα (περίπου 1 κούπα) και
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κούπα νερό Βανίλια

Εκτέλεση: Αφού βράσουν τα κάστανα τα πολτοποιούμε είτε χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή στο μούλτι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το γάλα που κρατήσαμε.

Πηγή: http://www.kopiaste.info/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ