Πεντανόστιμο αλμυρό κέϊκ με πολέντα, καπνιστό τσένταρ και παρμεζάνα από τον σπεσιαλίστα Γιάννη Λουκάκο!

http://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/recipe_large/public/almiro_keik_polenta_resize.jpg

Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Λουκάκο και το yiannisluccos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το αλμυρό κέικ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 25 λεπτά.

http://a.media.gossip-tv.gr/items/cache/30f0b1212b137cecd4d8ac1b7ff54555_L.jpg

ΥΛΙΚΑ

  • Για το αλμυρό κέικ
    • 120 γρ.  αλεύρι
    • 120 γρ. πολέντα
    • 20 γρ.  μπέϊκιν πάουντερ
    • 2 γρ. αλάτι
    • 45 γρ. ζάχαρη
    • 280 γρ. ξινόγαλο
    • 100 γρ. γάλα
    • 2 αβγά
    • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
    • 100 γρ. τσένταρ καπνιστό
    • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ