ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα χέρια για το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια - Το χρονικό μιας συμμαχίας!

Την προσεχή Δευτέρα θα παιχθεί ένα ακόμη επεισόδιο με τον τίτλο «συζήτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ» στη Βουλή. Χθες, έγινε το πρώτο βήμα, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα τρία, με την ΑΕΚ να έχει δώσει τα χέρια με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι να εκτιμούν πως φυσά ούριος άνεμος στα πανιά της.

Την προσεχή Δευτέρα θα παιχθεί ένα ακόμη επεισόδιο με τον τίτλο «συζήτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ» στη Βουλή. Χθες, έγινε το πρώτο βήμα, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα τρία, με την ΑΕΚ να έχει δώσει τα χέρια με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι να εκτιμούν πως φυσά ούριος άνεμος στα πανιά της.

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2013/10/aek-agia-sofia-3.jpg

Για να αποδειχθεί πως στην πολιτική ισχύει ό,τι και στη ζωή: ποτέ μη λες «ποτέ»! Κάπως έτσι, η ΑΕΚ συμμαχεί (και) με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για την κατασκευή γηπέδου στο (ανεκτίμητης συναισθηματικής και όχι μόνο αξίας) οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οπως είχαμε σημειώσει την επομένη των εκλογών, υπήρξε προσπάθεια για επικοινωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν μυστικό η καλή συνεννόηση με τον κ. Στρατούλη και το οριστικό λιώσιμο των πάγων έγινε το βράδυ της Τετάρτης, τότε που λέγεται ότι είχαν επαφή (συνάντηση) οι Δ. Μελισσανίδης, Δ. Ανδριόπουλος (υπεύθυνος του έργου), Θ. Κυρατσούς (αρχιτέκτονας), Δ. Στρατούλης, Γ. Πάντζας. Εκεί, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα αγκάθια και μάλλον ξεριζώθηκαν οριστικά, αναφέρουν τα ΝΕΑ.

Χθες στο Κοινοβούλιο η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε με δύο παράγοντές της: αφενός με τον πολυπράγμονα Νίκο Στράτο και αφετέρου με τον δραστήριο Δ. Ανδριόπουλο. Ο πρώτος συνομίλησε με αρκετούς βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, ενώ φρόντισε να συζητήσει και με τον Πρόεδρο κ. Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Στράτος άκουσε πως το (περιβόητο) άρθρο 81 μπορεί να ψηφιστεί και από το θερινό τμήμα. Αρα, η ΑΕΚ νιώθει σίγουρη ότι δεν θα σταματήσει - ούτε θα τη σταματήσουν! Ο κ. Ανδριόπουλος από τη δική του πλευρά κουβέντιασε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς ως ο πλέον αρμόδιος να εξηγήσει τα «πώς και γιατί» του σημαντικού έργου.
Από την αξιωματική αντιπολίτευση και μέσω των κκ. Στρατούλη και Πάντζα και της κυρίας Αυλωνίτου έγινε σαφές πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Κι αυτό γιατί ετέθησαν ορισμένα θέματα προς βελτίωση (αλλαγή) και συμφώνησε τόσο η ΑΕΚ όσο και ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης που είναι ενήμερος. Επί της ουσίας, συνεπώς: οι θέσεις πάρκινγκ αυξάνονται (άλλες 250) και θα αξιοποιηθεί οικόπεδο του δήμου με έξοδα της ΑΕΚ. Τις ημέρες εκτός αγώνων θα δίδεται στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας. Θα γίνει εκτενής δεντροφύτευση τόσο στο Αλσος όσο και σε άλλη έκταση, τουλάχιστον ίση με τα στρέμματα που θα χρειαστούν για το γήπεδο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διασφαλιστεί ρητά ο βασικός χαρακτήρας του Αλσους. Δεν αποκλείεται να μειωθεί και το ύψος του γηπέδου, όχι όμως κάτι θεαματικό (25,5 αντί 30 μέτρα). Επίσης, υφίσταται δέσμευση ώστε η γραμμή 4 του μετρό να φθάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο γήπεδο. Οσον αφορά το 15% που πρέπει να παίρνει η ερασιτεχνική ΑΕΚ, δεν θα προκύψει κάποιο θέμα. Για τα νεότερα είναι ενήμερος και ο (νεοεκλεγείς δήμαρχος) κ. Βασιλόπουλος που έχει πάρει τα σχέδια. Στην επιτροπή που συζητεί το νομοσχέδιο, η ΑΕΚ έχει ζητήσει να παραστεί αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής τον κ. Μελισσανίδη!

Ολα στην ευθεία, λοιπόν, από την ΑΕΚ. Μένει να μπει το... γκολ και να αρχίσει η κατασκευή του έργου!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ