Είστε για sushi; 8 ιαπωνικές διευθύνσεις για να το απολαύσετε και μάλιστα οικονομικά

Μπορεί να μην έχει καταφέρει να αντικαταστήσει το... famous greek souvlaki στη συνείδηση του μέσου Έλληνα, όμως το sushi αποτελεί (πλέον) μια αρκετά προσιτή και γευστικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική για να έρθουμε σε επαφή με την άβυσσο τις ιαπωνικής κουζίνας.

Μπορεί να μην έχει καταφέρει να αντικαταστήσει το... famous greek souvlaki στη συνείδηση του μέσου Έλληνα, όμως το sushi αποτελεί (πλέον) μια αρκετά προσιτή και γευστικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική για να έρθουμε σε επαφή με την άβυσσο τις ιαπωνικής κουζίνας.




Ίσως πολύ πιο προσιτή απ’ ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια όπου το κάθε εστιατόριο πουλούσε 4-5 maki σε τιμές που θα μπορούσαν κάλλιστα να παραπέμπουν σε αγοραπωλησίες χρυσού. Με γνώμονα την υγιή σχέση ποιότητας τιμής, αλλά και κλείνοντας το μάτι σε πιο low budget (αλλά σε καμία περίπτωση low quality) προτάσεις καθώς επίσης και σε πιο “Lux” επιλογές που όμως αξίζουν τα λεφτά τους, συγκεντρώσαμε 8 αγαπημένες διευθύνσεις για να απολαύσετε sushi στην πόλη, από το in2life.gr και τον Νικόλα Γεωργιακώδη .

Koi
Νίκης 15, Σύνταγμα, τηλ: 210 3211099




Ίσως το πιο low budget και τίμιο ιαπωνικό εστιατόριο της πόλης, το Koi μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας όσον αφορά την ποικιλία του μενού του σε sushi/maki/nigiri και την διακόσμηση, όμως αυτά που φτιάχνει τα φτιάχνει καλά και το κυριότερο δεν «βαράει» στις τιμές. Οι λάτρεις λοιπόν του sushi που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καλό και οικονομικό στο κέντρο της πόλης, βρίσκουν εδώ καταφύγιο για νοστιμότατα California Dream, Shrimp Roll και Spicy Crab, καθώς επίσης και nigiri salmon, το οποίο είναι από τα highlights του μενού. Υπολογίστε περί τα 15€ ανά άτομο για να φάτε με την ψυχή σας και να χορτάσετε sushi.

Furin Kazan
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, τηλ: 210 3229170



Από τα πλέον «τίμια» και καταξιωμένα σουσάδικα του κέντρου, το Furin Kazan στήθηκε από οικογένεια Ιαπώνων και σερβίρει ποιοτική ιαπωνική κουζίνα σε ανταγωνιστικές τιμές. Εδώ θα βρείτε όλη την γκάμα των sushi (αγαπημένα μας τα chirasi με ποικιλία ψαριών, τα California style με σολομό και τόνο, το Ikura με μπρικ σολομού και χέλι και το buri με μαγιάτικο) και εξαιρετικά maki (ξεχωρίζουν τα salmon avocado και unagi με μαριναρισμένο βραστό χέλι), καθώς επίσης και αρκετά αυθεντικά ιαπωνικά πιάτα σε περίπτωση που θελήσετε να ξεφύγετε από το τρίπτυχο sushi/maki/nigiri. Για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία ζεστού sake θα πληρώσετε 25€ ανά άτομο.

Διαβάστε περισσότερα στο in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ