Μόνο για δέκα παραστάσεις!!!

Ο Αντώνης Αντύπας έχει παραχωρήσει δωρεάν το ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ στον Χάρη Φραγκούλη και τη θεατρική του ομάδα Kursk, για να παρουσιάσουν το έργο του Georg Büchner «Woyzeck». Πρόκειται για το τελευταίο θεατρικό έργο που άφησε ο πρόωρα χαμένος από τύφο σε ηλικία 24 χρονών, Γκέοργκ Μπύχνερ. Έχουν σωθεί μόνο 12 φύλλα χαρτί, όπου ο Μπύχνερ μάς έχει αφήσει 49 σχεδιάσματα σκηνών, ως επί το πλείστον σε γερμανική γοτθική γραφή. Το υλικό του «Βόυτσεκ» που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, είναι ένα φιλολογικό κολάζ που προέρχεται από εκδότες οι οποίοι συγκρότησαν ένα λίγο ως πολύ πλήρες θεατρικό έργο από τις σκηνές που έχουν διασωθεί.

Ο Αντώνης Αντύπας έχει παραχωρήσει δωρεάν το ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ στον Χάρη Φραγκούλη και τη θεατρική του ομάδα Kursk, για να παρουσιάσουν το έργο του Georg Büchner «Woyzeck».

Πρόκειται για το τελευταίο θεατρικό έργο που άφησε ο πρόωρα χαμένος από τύφο σε ηλικία 24 χρονών, Γκέοργκ Μπύχνερ. Έχουν σωθεί μόνο 12 φύλλα χαρτί, όπου ο Μπύχνερ μάς έχει αφήσει 49 σχεδιάσματα σκηνών, ως επί το πλείστον σε γερμανική γοτθική γραφή. Το υλικό του «Βόυτσεκ» που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, είναι ένα φιλολογικό κολάζ που προέρχεται από εκδότες οι οποίοι συγκρότησαν ένα λίγο ως πολύ πλήρες θεατρικό έργο από τις σκηνές που έχουν διασωθεί.

  • Το τσίρκο έφτασε στην πόλη, που μεταξύ άλλων μένει η Μαρί και ο Βόυτσεκ.
  • Ο Βόυτσεκ είναι φαντάρος.
  • Η Μαρί ανακατεύει τη σούπα.
  • Το παράθυρο έχει φρακάρει. Τελικά το ανοίγει και φτύνει τους γείτονες.
  • Η Μαρί και ο Βόυτσεκ έχουν ένα παιδί χωρίς την ευλογία της εκκλησίας, όπως λέει ο αξιοσέβαστος κύριος ποιμένας της φρουράς.
  • Ο Βόυτσεκ ξυρίζει το λοχαγό του. Ένα γρόσι ημερησίως.
  • Ο Βόυτσεκ τρώει μόνο τα μπιζέλια του γιατρού. Ένα γρόσι ημερησίως.
  • Ο Βόυτσεκ πάει βόλτα με τη Μαρί στην ύπαιθρο. Τη σφάζει με το μαχαίρι που αγόρασε δύο γρόσια από τον Εβραίο της γειτονιάς.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης
Μετάφραση: Μάνος Λαμπράκης
Διασκευή: Ομάδα Kursk
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Χαρά Ιωάννου Ηρώ Μπέζου Αργύρης Πανταζάρας Γιάννης Παπαδόπουλος Μαρία Σκουλά Χάρης Φραγκούλης Νικόλας Χανακούλας
Τόπος: Απλό Θέατρο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα
Μέρες και ώρες: Από Τετάρτη 28 Μαρτίου έως και Κυριακή 1 Απριλίου και από Τετάρτη 4 Απριλίου έως και Κυριακή 8 Απριλίου, στις 9:00 μ.μ. Τιμή:  €15, φοιτητικό/ατέλεια: €10

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210-3838173, 6942-948990






Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ