Έχετε μια καλή ιδέα; Γράψτε τη σε ένα χαρτί και ίσως σας τη χρηματοδοτήσουν: Ποιοι; Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας έρχεται στην Αθήνα

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2012 που θα πραγματοποιηθεί 12 με 25 Νοεμβρίου στην Αθήνα έρχεται να δώσει νέα αξία σε φιλόδοξες ιδέες επιχειρηματικότητας και να συμβάλλει στην ανάπτυξη που αναζητείται.

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2012 που θα πραγματοποιηθεί 12 με 25 Νοεμβρίου στην Αθήνα έρχεται να δώσει νέα αξία σε φιλόδοξες ιδέες επιχειρηματικότητας και να συμβάλλει στην ανάπτυξη που αναζητείται.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας  (ΠΕΕ) ξεκίνησε το 2007 από τον Carl Schramm, πρώην πρόεδρο και CEO του Kauffman Foundation και τον πρώην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Gordon Brown και ήδη έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 123 χώρες, ενώ μόνο το 2011 περισσότεροι από 7 εκ. άνθρωποι συμμετείχαν σε σχεδόν 38,000 events.

Το Kauffman Foundation είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα στον κόσμο με επίκεντρο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που σύμφωνα με τον ιδρυτή του Erwin Kauffman, αποτελεί ζωτικό συστατικό για το μέλλον της οικονομικής μας ανάπτυξης.

Η ΠΕΕ με δράσεις σε Αθήνα και επαρχία δίνει στις START-UP επιχειρήσεις μια ευκαιρία να κάνουν τις φιλοδοξίες τους πραγματικότητα. Φέρνει  σε επαφή τους επενδυτές με τους νέους φιλόδοξους επιχειρηματίες, οι οποίοι παρουσιάζουν τις ιδέες τους. Τέλος, δίνει στο ευρύ κοινό, όπως μαθητές και φοιτητές που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα, τη δυνατότητα να  μοιραστεί διεθνείς ιδέες και εμπειρίες με διακεκριμένους κεντρικούς ομιλητές και να βιώσει την εμπειρία των παγκόσμιων επιχειρηματικών ξεκινημάτων (startups), εκ των έσω!

Οι θεματικές ενότητες που θα καλύψουν οι καλεσμένοι ομιλητές στο open event περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα εξής: Αλλάζοντας την νοοτροπία ενός έθνους, Ενδυναμώνοντας τους νέους, Αξιοποιώντας τους φυσικούς μας πόρους, Κάνοντας επώνυμη την Κληρονομιά μας, 4 Εποχές-Τουρισμός όλο τον χρόνο, Το μυστικό συστατικό των γυναικών, Ένας νέος γενναίος κόσμος, Η μεγάλη έκρηξη του κόσμου των δεδομένων.

Μια διεθνής μάχη επενδύσεων:

Για πρώτη φορά μέσα από την ΠΕ δίνεται η ευκαιρία και σε ελληνικές συμμετοχές START-UP επιχειρήσεων να αξιολογηθούν στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Get in the Ring. The investment battle” και να διεκδικήσουν μέχρι 1.000.000€ χρηματοδότηση! Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση της Οικονομικής Σχολής του Ρότερνταμ (EFR) και από το Ολλανδικό Πρόγραμμα για την Επιχειρηματικότητα (HOPE). Οι δύο τελικές startup επιχειρήσεις θα λάβουν πλήρη υποστήριξη στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό.

Μια εθνική μάχη επενδύσεων:


Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ζωντανό pitch στην Αθήνα κατά την κεντρική εκδήλωση της ΠΕΕ. Οι 10 κορυφαίες προτάσεις που δεν επιλέχθηκαν για το διεθνή διαγωνισμό θα διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο. Οι νικητές του τοπικού διαγωνισμού θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση της ιδέας, αλλά και επιχειρηματική καθοδήγηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου συμπληρώνοντας σε μία μόνο σελίδα παρουσίασης την ιδέας τους στο gr.unleashingideas.org

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ