Για να σας γλυκάνουμε- Θα σας πάμε μια βόλτα στα 7+1 καλύτερα Ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας με γλυκά που θα σας μαγέψουν! Σε άλλους αρέσουν σιροπιαστά, σε άλλους σοκολατένια και σε άλλους… παγωμένα.

Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας με γλυκά που θα σας μαγέψουν! Σε άλλους αρέσουν σιροπιαστά, σε άλλους σοκολατένια και σε άλλους… παγωμένα.

Sweet Alchemy Ηροδότου 24 Κολωνάκι τηλ.210-7240205 και Κολοκοτρώνη 9 Κηφισιά,  τηλ. 210-6464864

Ο άνθρωπος που όλοι γνωρίζετε και έχετε φτιάξει δικό του γλυκό είναι ο Στέλιος ΠαρλιάροςΤ α γλυκά του  Sweet Alchemy είναι σίγουρα μοναδικής νοστιμιάς με την πάστα σεράνο του chef στα  top of my list γλυκά .

Όποιος από εσάς θέλει να μάθει τα μυστικά του, μπορεί να παρακολουθήσει και σεμινάρια που δίνει στον ειδικά διαμορφωμένο του χώρο στη Κηφισιά. Εκεί μπορείτε επίσης να αγοράσετε και απίθανα υλικά ζαχαροπλαστικής που πολύ δύσκολα θα βρείτε αλλού στην πόλη.



 Μέλισσα Εθν. Μακαρίου 45, Περιστέρι, τηλ.: 210 5711055.

Η οικογένεια του Χρήστου Μπιτσακτσή,  ιδιοκτήτη της Μέλισσας ήρθε από την Πόλη το 1925 κι έχει μεγάλη παράδοση στη ζαχαροπλαστική.. Ένα γλυκό υψηλής γαστρονομικής αξίας μπορεί να αναδείξει τις αρετές του μόνο μέσα από τις πιο αγνές πρώτες ύλες. Αυτή είναι η βασική συνθήκη απογείωσης των αισθήσεων σε μήκη και πλάτη που δεν έχουν ξαναφτάσει!

Τα γλυκά της «Μέλισσας» είναι απόλυτα υγιεινές απολαύσεις που φτιάχνονται από τις καλύτερες και ιδιαίτερα επιλεγμένες πρώτες ύλες, όπως βιολογικό γάλα και αλέυρι και μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ενώ δεν περιέχουν χρώματα, ενισχυτικά γεύσης κι αρωματικά.

ΚΥΒΟΣ MOUSSE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΥΒΟΣ GIANDUIA


«Φύσις» Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, τηλ 210 6090740

Στο «Φύσις» όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν είναι βιολογικά - διότι οι αδελφοί Νταλιάνη είναι οι ίδιοι χρόνια εισαγωγείς βιολογικών προϊόντων. Ένα γλυκό αντάξιο των προδιαγραφών του Φύσις που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το “mi cuit”. Μια θαυμάσια Γαλλική συνταγή, που θεωρείται από τις πιο κατάλληλες για να καταλάβει κανείς την ποιότητα μιας σοκολάτας.

 

 Άλλο γλυκό που θα σας κάνει να "κολλήσετε"  η Πορτοκαλόπιτα τους  χωρίς ενισχυτικά αρώματα, μόνο με βιολογικά πορτοκάλια επιλεγμένα ειδικά για εκείνους ακριβώς την σωστή μέρα κι ώρα

Ivoire Παπανικολή 56-58 Χαλάνδρι τηλ. 210 6748447

Ο πιο ανερχόμενος και trendy chef στην Αθήνα είναι ο Διονύσης Αλέρτας! Χαρακτηριστικά του μαγαζιού οι γαλλικές τρούφες, τα κρουασάν, τα μπριος και τα macaron, η  χειροποίητη πραλίνα και το παγωτό. Καθαρές γεύσεις παγωτού (σοκολάτα-βανίλια-φυστίκι) και σορμπέ φρούτων με 50% φρούτο.

Ζιάπας Γούναρη 176 Γλυφάδα, τηλ. 210 9609480

Το ζαχαροπλαστείο ΖΙΑΠΑΣ, έχει καταφέρει να ταυτίσει το όνομά του με το καλό γλύκο στη Γλυφάδα αλλά και γενικότερα στα νότια προάστια. Έχει πολύ εκλεπτυσμένα γλυκά αλλά και ένα παγωτό βιολέτα που έχει κι αυτό χαραχθεί στην πάνω πάνω σειρά του τοτέμ μου αφιερωμένο στα γλυκά.

Πάβλοβα- Ό,τι καλύτερο  Σκουφά 56, τηλ.: 210 3388827

Η Pavlova, αυτό το εξαιρετικό γλυκό εμπνευσμένο από την διάσημη μπαλαρίνα Anna Pavlova, βρήκε το δικό του σπίτι στο Κολωνάκι. Η Έφη Γιαλούση επιμελείται την καλύτερη pavlova της πόλης και μας την προσφέρει σε διάφορες γεύσεις: φράουλα, λεμόνι, φρούτα του δάσους, μόκα, σοκολάτα, φουντούκι, μέντα, lime, mango και άλλες ακόμα.

Max perry για κάθε είδους σοκολάτα

Είναι σίγουρα ο παράδεισος της σοκολάτας. Από απλά σοκολάτακια και τούρτες, μέχρι cookies, γεμιστό τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτας και υπέροχα μικρά donuts με πραλίνα, εδώ είναι το βασίλειο της σοκολάτας και το δικό σας… Οι καλές τιμές του το έχουν αναδείξει σε μια από της καλύτερες αλυσίδες ζαχαροπλαστικής της πόλης.

Fresh στο Ψυχικό,  Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Ερυθραία, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη

Στην περίπτωση του Fresh δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ζαχαροπλαστείο που απλά χρησιμοποιεί άριστα υλικά και βασίζεται σε εκπληκτικές συνταγές, αλλά με το Στέλιο Παρλιάρο που άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζαχαροπλαστική, με τον άνθρωπο που την ανέδειξε ως τέχνη και ανέβασε τον πήχη και για τα υπόλοιπα ζαχαροπλαστεία. Πριν από είκοσι δύο χρόνια είχε να επιδείξει τις αξεπέραστες τάρτες του με τα φρέσκα φρούτα, ενώ τώρα ανανεώνει συνεχώς τις γεύσεις του με καινούριες τούρτες, πάστες, μπισκότα, κέικ, σοκολατάκια και παγωτά και χαρίζει στο κοινό του αυτό που δικαιωματικά ονομάστηκε "γεύσεις αγγέλων".

Photo: Mini cupcakes σοκολάτας! (Thank God it's Friday)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ