Η Ντίνα Νικολάου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη ανοιξιάτικη ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο, εύκολα και γρήγορα!

Το φαγητό αυτό ωστόσο σερβίρεται και σαν ελαφρύ κυρίως πιάτο, αλλά τότε το ρύζι πρέπει να είναι ζεστό. Στην περίπτωση αυτή, αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με γιαούρτι.

Αν το σερβίρουμε σαν σαλάτα είναι καλύτερο να αφήσουμε το ρύζι να κρυώσει καλά πριν προσθέσουμε τα ψημένα υλικά (δηλαδή μόλις αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, βάζουμε το ταψί με το μείγμα κοτόπουλου στο φούρνο και το ψήνουμε).
Το φαγητό αυτό ωστόσο σερβίρεται και σαν ελαφρύ κυρίως πιάτο, αλλά τότε το ρύζι πρέπει να είναι ζεστό. Στην περίπτωση αυτή, αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με γιαούρτι.
Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄



Ευχαριστούμε την κ. Ντίνα Νικολάου και το www.dinanikolaou.gr για την  παραχώρηση της συνταγής.

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
Σε ένα μέτριο αντικολλητικό ταψάκι βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου, το καρότο και τις πιπεριές Φλωρίνης, πασπαλίζω με το κάρι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω με το μισό ελαιόλαδο. Ραντίζω με 50 ml νερό και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου όλα τα υλικά. Τα απλώνω ομοιόμορφα στο ταψάκι και ψήνω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν δω ότι το μείγμα στεγνώνει και κινδυνεύει να καεί, προσθέτω λίγο ακόμα νερό, καυτό.
Στο μεταξύ, ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρω το ρύζι για 1 λεπτό, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτω 5½ φλιτζ. τσαγιού νερό (περίπου 1.100 ml) και το αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω το ρύζι για 20 λεπτά, μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω κατά μέρος για 15 λεπτά. Ανακατεύω το ρύζι με ένα πιρούνι για να αφρατέψει και το μεταφέρω σε μια σαλατιέρα. Προσθέτω όλο το περιεχόμενο του ταψιού, μαζί με το νόστιμο ζουμάκι του, ανακατεύω, αλατοπιπερώνω και σερβίρω.

Υλικά

  • Για 4 άτομα
  • 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρούς κύβους των 2 εκ.
  • 1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάρι απαλό, σε σκόνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ