Γευστικότατη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, κρεμμύδι και αχλάδι από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Eυχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το oisyntagesmoy.gr για την συνταγή...

Ανακατεύουμε το λάχανο, το κρεμμύδι και το αχλάδι σε ένα μεγάλο μπολ.

Τοποθετούμε τα κουκουνάρια σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για να κάνουμε τη σάλτσα, χτυπάμε ελαφρά μαζί το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Ανακατεύουμε τα κουκουνάρια με το μείγμα του λάχανου και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε.


  • Υλικά
  • 3 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 αχλάδια κομμένα σε κύβους
  • 40 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα με σιναπόσπορο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ