«Ευθεία βολή κι όποιον πάρει ο χάρος»: Σοκάρουν οι διάλογοι των χούλιγκαν στη δολοφονία Λυγγερίδη – Ντυμένοι Αγιοι Βασίλιδες, το βίντεο που τους «έκαψε»

Το βίντεο που οδήγησε στην ταυτοποίηση των «αρχηγών» και έδιναν το πρόσταγμα για επιθέσεις

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, στου Ρέντη. 

Οι 67 που έχουν συλληφθεί πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ στη δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται πάνω από 160 άτομα συνολικά που κατηγορούνται για 28 κακουργήματα - πλημμελήματα

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ» και καταγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στις 18.00 το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου του 2022 σε υπόγεια διάβαση απέναντι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πριν διεξαχθεί εκεί ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Στο βίντεο διακρίνονται δύο άτομα, που φορούσαν στολές Άγιου Βασίλη, να δίνουν το πρόσταγμα για τις επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν εκεί (στην υπόγεια διάβαση).

Από ανάλυση που έγινε, σε συνδυασμό με καταθέσεις, προέκυψε ότι ο ένας ήταν ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ, που φορούσε μία αντισφυξιογόνο μάσκα και είχε ένα τσαντάκι, που περιείχε βόμβες μολότοφ!



Σοκάρουν οι διάλογοι

Εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα δόθηκαν νέοι διάλογοι μεταξύ των χούλιγκαν που συμμετείχαν στην επίθεση κατά των ΜΑΤ, τη μέρα που δολοφονήθηκε ο αστυνομικός.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, μιλώντας με φίλο του, αντιδρά στη λύπη που εκφράζει ο τελευταίος για τον χαμό του αστυνομικού και του λέει πως πλέον ο νεκρός αστυνομικός «θα δειπνεί» με τον Μιχάλη Φιλόπουλο, νεκρό οπαδό του Παναθηναϊκού στα επεισόδια της Λαυρίου, τον Μιχάλη Κατσούρη, νεκρό οπαδό της ΑΕΚ στην επίθεση των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τον Άλκη Καμπανό, νεκρό οπαδό του Άρη από επίθεση χούλιγκαν του ΠΑΟΚ.

Ακολουθούν οι διάλογοι:

1ος διάλογος

Κατηγορούμενος: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

Κατηγορούμενος: Ναι.

Κατηγορούμενος: Και όποιον πάρει ο χάρος

Κατηγορούμενος: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί τα αδειάσαν όλα. Εδώ ρε μαλάκα είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;

Κατηγορούμενος: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν

2ος διάλογος

Κατηγορούμενος: Σκοτώσαμε άνθρωπο, τι μου λες τώρα; Εμείς…

Κατηγορούμενος: Εγκληματικές οργανώσεις.

Κατηγορούμενος: Έτσι, οι άλλοι φλώροι είναι…

3ος διάλογος

Φίλος: Κρίμα όμως, έτσι;

Κατηγορούμενος: Να πάει να γ… το α… ,ρε.

Φίλος: Ε, εντάξει τώρα και αυτός, ρε φίλε…΄Τη δουλειά του πάει να κάνει και να πούμε βρέθηκε νεκρός.

Κατηγορούμενος: Ε, τώρα έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά με τον Φιλόπουλο και με τον Μιχάλη και με τον Άλκη, δειπνούν όλοι μαζί

4ος διάλογος

Μητέρα κατηγορούμενου: Να σου πω, σβήσ’ τα, ρε παιδί μου, αυτά από το κινητό! Σβήσ’ τα!

Κατηγορούμενος: Δεν έχω κάτι, κοπέλα μου, ρε.

Μητέρα κατηγορούμενου: Σβήσε όλες τις φωτογραφίες, σβήσ’ τα.

5ος διάλογος

Κατηγορούμενος: Πλην ένας. Τους γ…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ