Μέγας Δούκας Ερρίκος: Ακολουθεί τα χνάρια της Βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας; - Το οικογενειακό ιστορικό με τις παραιτήσεις στο δουκάτο του Λουξεμβούργου (φωτό)

Είχε παραιτηθεί και ο πατέρας του και η γιαγιά του...

Δεν επιθυμούν, όλοι οι βασιλείς να παραμένουν στον θρόνο ως τον θάνατό τους, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ, που αρνιόταν κατηγορηματικά να εγκαταλείψει τη θέση και τα καθήκοντά της.

Από την άλλη η Βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, η οποία ήταν η δεύτερη μακροβιότερη Βασίλισσα στον θρόνο, «έγραψε» ιστορία ως ο πρώτος Δανός μονάρχης που παραιτήθηκε οικειοθελώς από το θρόνο εδώ και σχεδόν 900 χρόνια.

Υπάρχει όμως ένας ακόμη Royal ου σκέφτεται να τη ακολουθήσει.

Ποιος είναι;

Ο λόγος για τον Μέγα Δούκα του Λουξεμβούργου.

Σε συνέντευξή του στη La Libre, ο Μέγας Δούκας Ερρίκος του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι «σκοπεύει να αποσυρθεί κάποια στιγμή», αλλά δεν αποκάλυψε πότε μπορεί να συμβεί αυτό. 

Ο θρόνος θα πάει στον μεγαλύτερο γιο του, τον πρίγκιπα Γκιγιόμ.

Διαβάστε ακόμα: Γεννητούρια αλλά όχι ακόμη! "Ετοιμάζεται" ο διάδοχος του Λουξεμβούργου - Έγκυος η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα (φωτό)

«Όλα αυτά έχουν προγραμματιστεί σε οικογενειακή συνεννόηση. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε στους νέους μια προοπτική» δήλωσε ο Μέγας Δούκας στο γαλλικό περιοδικό σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου, στα 69α γενέθλιά του. «Υπάρχουν σχέδια και θα συμβεί» συνέχισε.

Ερωτηθείς από την La Libre εάν έχει επιλέξει μια ημερομηνία για την παραίτησή του, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου απάντησε: «Ναι, αλλά δεν θα σας την πω!». «Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Αλλά δεν θα μπορούσα να επιλέξω το πεπρωμένο μου» ανέφερε ακόμη ο Μέγας Δούκας.

Λίγα λόγια για τον Δούκα Ερρίκο και τις οικογενειακές παραιτήσεις 

Ο Ερρίκος ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2000, όταν ο πατέρας του, Μέγας Δούκας Ζαν, παραιτήθηκε σε ηλικία 79 ετών, μετά από 35 χρόνια βασιλείας. 

Ο πατέρας του είχε κληρονομήσει τον θρόνο όταν η μητέρα του Μεγάλη Δούκισσα Σάρλοτ παραιτήθηκε το 1964.

Ο Μέγας Δούκας Ερρίκος έχει πέντε παιδιά με την σύζυγό του Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Τερέζα, 4 αγόρια και ένα κορίτσι, τους Πρίγκιπα Γκιγιόμ, Πρίγκιπα Φέλιξ, Πρίγκιπα Λουδοβίκο, Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και Πρίγκιπα Σεμπαστιάν.

Διαβάστε ακόμα: Έβαλαν τις τιάρες τους, η Βασίλισσα και η πριγκίπισσα του Λουξεμβούργου - Το μεγάλο δείπνο - gala στο πολυτελές Maison du Grand-Duc (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ