Story of the day: Γυναίκα από την Αυστραλία κατανάλωνε σχεδόν 5lt χυμό πορτοκάλι στη νηστεία - «Είχα μεγάλη ενέργεια & ευεξία»

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ένιωσα συναισθηματικά οφέλη, σωματικά οφέλη και πνευματικά οφέλη» 

Εσείς πόσο συχνά πίνετε χυμό πορτοκάλι;

Μία γυναίκα από την Αυστραλία, πάντως επι 40 μέρες κατανάλωνε το δροσερό αυτό ρόφημα και αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της.

Συγκεκριμένα, η Anne Osborne από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, δημοσίευσε στο προσωπικό της instagram ένα βιντεάκι στο οποίο εξηγεί τα πολλαπλά οφέλη που είδε στον οργανισμό της μετά από 1,5 μήνα σχεδόν.

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ένιωσα συναισθηματικά οφέλη, σωματικά οφέλη και πνευματικά οφέλη» δήλωσε η Όσμπορν στους ακολούθους της στο Instagram.

Όπως περιέγραψε, κατά τη διάρκεια της νηστείας «είχε μεγάλη ενέργεια και ευεξία».

Φυσικά,  μέσα σε λίγα λεπτά η ανάρτηση της συγκέντρωσε χιλιάδες σχόλια με τον κόσμο να την επαινεί για αυτή την ενέργεια και να της δίνει συγχαρητήρια για το motivation.

«Αποτελείς έμπνευση! Μόλις ολοκλήρωσα μια 40ήμερη νηστεία με χυμούς επίσης για την περίοδο της Σαρακοστής και έχω βιώσει τα ίδια οφέλη που περιέγραψες», σημείωσε κάποιος.

Τα οφέλη της κατανάλωσης χυμού πορτοκαλιού

Ο χυμός πορτοκαλιού έχει κάποια οφέλη για την υγεία και είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία είναι καλή για το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου.

Είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρά σας από τις ελεύθερες ρίζες, σύμφωνα με το Mayo Clinic. Επειδή ο οργανισμός δεν παράγει φυσικά βιταμίνη C, ο κόσμος πρέπει να την παίρνει από τη διατροφή του, ωστόσο, υπάρχει και ένα αλλά -Δεν κάνει να έχετε υπερβολική ποσότητα βιταμίνης C.

Τι λέει η διαιτολόγος

Ωστόσο, η πρόσληψη 2.000 mg ή περισσότερης βιταμίνης C θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως πέτρες στα νεφρά ή γαστρεντερικές διαταραχές, σύμφωνα με το Mount Sinai.

«Όλοι οι χυμοί είναι συνήθως απογυμνωμένοι από τις ευεργετικές τους ίνες που βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης των σακχάρων και στη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη» δήλωσε η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Άμπι Σαρπ στο USA Today. 

«Έτσι, ο χυμός πορτοκαλιού, ακόμη κι όταν δεν έχει ζάχαρη, μπορεί να προκαλέσει αιχμές στο σάκχαρο του αίματος» πρόσθεσε.

Ακόμη, η οξύτητα μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ