Γυναίκα πέθανε από μολυσμένα μανιτάρια - Δύο άνθρωποι δηλητηριάστηκαν σε εναλλακτικό κέντρο υγείας - Τι λέει η ιδιοκτήτρια

Στο Clunes της Victoria στην Αυστραλία

Μία γυναίκα πέθανε και άλλες δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αφού φέρεται να κατανάλωσαν ένα ρόφημα μανιταριών σε ένα καταφύγιο στην περιφερειακή πόλη Clunes, κοντά στο Ballarat, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η 53χρονη γυναίκα, από το Ringwood North στα ανατολικά της Μελβούρνης, πήγαινε στο εναλλακτικό κέντρο υγείας Soul Barn. Όταν η γυναίκα αρρώστησε βαριά, κλήθηκε ασθενοφόρο με αναφορές ότι έπασχε από καρδιακή ανακοπή και δεν ανέπνεε.

Οι ερευνητές διερευνούν εάν ένα ποτό με βάση τα μανιτάρια ήταν υπεύθυνο για αυτήν την κατάληξη, χωρίς να έχουν αποκλείσει άλλες δυνητικά τοξικές ουσίες.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η δηλητηρίαση ήταν σκόπιμη.

Η σελίδα του Soul Barn στο Facebook περιγράφει το κέντρο ως μια «Εναλλακτική και Ολιστική Υπηρεσία Υγείας». 

Ένας ειδικός που χρησιμοποιεί «άγρια κτηνοτροφικά φυτά» είχε προγραμματιστεί να παρευρεθεί στο Soul Barn το Σάββατο είχε δηλώσει:

"Χρησιμοποιώντας έγχυμα φυτικά έλαια που προέρχονται από τοπικές φάρμες και άγρια κτηνοτροφικά φυτά, καθώς και χειροποίητα προϊόντα περιποίησης από όλο τον κόσμο, ειδικά επιλεγμένα για την ισχύ και την αγνότητά τους... Αυτή είναι μια περιποίηση προσώπου που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!"

Την Κυριακή, μια ανάρτηση ανέφερε ότι η επιχείρηση θα ήταν κλειστή, με τα άτομα που είχαν κάνει κράτηση για τις συνεδρίες «ηχητικής θεραπείας» θα επιστραφούν. 

Η ιδιοκτήτρια του Soul Barn Michelle Mullins προσεγγίστηκε για σχόλια την Τρίτη.

Η Daily Mail Australia δεν υποδηλώνει ότι η κυρία Mullins ή οποιοσδήποτε σχετίζεται με την επιχείρησή της έχει εσκεμμένα δηλητηριάσει ανθρώπους.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Victoria είπε στην Daily Mail Australia: «Πιστεύεται ότι μια γυναίκα βρισκόταν σε ένα καταφύγιο στην οδό Φρέιζερ όταν αρρώστησε αφού είχε καταναλώσει ένα ποτό περίπου στις 12 το μεσημέρι».

«Οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη και η αστυνομία θα ετοιμάσει έκθεση για τον ιατροδικαστή».

Ο δημιουργός και ιδρυτής του Soul Barn, Michelle Mullins, μίλησε για την επιχείρηση των ονείρων της σε μια ανάρτηση στο Instagram νωρίτερα φέτος.

«Το όνειρό μου για το Soul Barn είναι να είναι ένας χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν σε πολλά επίπεδα. Φιλοξενώντας εμπνευσμένα εργαστήρια και ξενώνες που θα σας συνδέσουν με τα δικά σας πάθη, θα σας επιτρέψουν να εξερευνήσετε νέες δεξιότητες και θα σας ενθαρρύνουν να εκφραστείτε αυθεντικά. Φέρνοντας ομοϊδεάτες ανθρώπους μαζί και δημιουργώντας κοινότητα στη μικρή πόλη Clunes», έγραψε.

«Όπως πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε, το Sound Healing είναι το πάθος μου. Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας, έχω οργανώσει retreats, εργαστήρια, τόσο στην Αυστραλία όσο και διεθνώς με έμφαση στη δονητική θεραπεία.

«Μου αρέσει να δημιουργώ πολυεπίπεδα ηχοτοπία χρησιμοποιώντας κρουστά για να αναπαράγω τους ήχους της φύσης. Συνδυάζοντας τα Θιβετιανά Μπολ με κουδουνίσματα και το τύμπανο για να δημιουργήσετε έναν μοναδικό και θεραπευτικό χώρο που επιτρέπει στους ανθρώπους να πέσουν σε βαθύ διαλογισμό.

Η κ. Mullins περιέγραψε τον εαυτό της ως «δημιουργική επιχειρηματία, δημιουργό αλλαγών με μεγάλο όραμα και επαναστατική διάθεση».

«Νοιάζομαι βαθιά για την επιτυχία των άλλων και μου αρέσει να βοηθάω τα άτομα να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Δεν μπορούμε να πετύχουμε στη ζωή με απομόνωση και ανταγωνιστικότητα, είναι η σύνδεση, η υποστήριξη, η φροντίδα και η καθοδήγηση που μπορώ να συνδεθώ με τα δώρα μου και να βοηθήσω τους άλλους να συνδεθούν με τα δικά τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ