Σκοτωθήκαν οι 3 γιοί σας: Ε λοιπόν; Ας συνεχίσουμε την επίσκεψη! Αδιανόητη κυνική αντίδραση! Ο αρχηγός της Χαμάς - Δείτε στο βίντεο

Ο Ισμαήλ Χανίγια μαθαίνει ότι σκοτώθηκαν οι τρεις γιοί του και τέσσερα εγγόνια και συνεχίζει σαν να μη συνέβη τίποτε

Ο ηγέτης της "Χαμάς", Ισμαήλ Χανίγια, έχασε σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Γάζα, τους 3 γιούς του και 4 εγγόνια του. Κάθε άλλος στη θέση του θα είχε καταρρεύσει όμως ενώ οι συνεργάτες του είναι σοκαρισμένοι από την είδηση που την μαθαίνουν τηλεφωνικά, αυτός συνέχισε το πρόγραμμά τους κανονικά.

Στο βίντεο ακούγεται ένας άνδρας κλαίγοντας από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου να λέει: «Hazem, Amir και Mohamed σκοτώθηκαν μαζί με τα παιδιά τους». Ο ηγέτης της Χαμάς παραμένει ψύχραιμος, σαν να μην έχει καταλάβει ακριβώς τι είναι αυτό που μόλις έχει ακούσει, ενώ ο άνθρωπος που κρατά το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση ξεφυσάει. Ο Ismail Haniyeh τον κοιτά και ο άνθρωπος που κρατά το κινητό επαναλαμβάνει «...μαζί με τα παιδιά τους».

«Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους», λέει ο ηγέτης της Χαμάς. «Μπορεί ο Θεός να τους διευκόλυνε», πρόσθεσε. «Θέλημα θεού, ο Θεός μας...».

«Θέλετε να τερματίσουμε την επίσκεψη;», ρωτά ο συνεργάτης του. «Όχι, γιατί; Ας συνεχίσουμε...», απαντά ο ηγέτης της Χαμάς. «Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές τους», επαναλαμβάνει.

«Ευχαριστώ τον Θεό» δήλωσε ο ηγέτης της Χαμάς

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», δήλωσε αργότερα ο Χανίγια στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ. «Ο εχθρός έβαλε στο στόχαστρο όχημα στο οποίο επέβαιναν».

Ανέφερε, ακόμη, ότι το πλήγμα αυτό δεν πρόκειται να κάμψει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα και ότι δεν θα αλλάξει τη στάση του ούτε τις θέσεις του στις συνομιλίες για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται έξι και πλέον μήνες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.


Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον των τριών γιων του κ. Χανίγια, που περιέγραψε ως μέλη του στρατιωτικού βραχίονα «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Η εξέλιξη καταγράφτηκε την ώρα που οι μεσολαβητές, το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ, περιμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην πρόταση που του υπέβαλαν για να κηρυχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που θα συνοδευτεί από την ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με Παλαιστίνιους φυλακισμένους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ