Πριγκίπισσα Κέιτ: Ο "καλλιτεχνικός" ρόλος του Βασιλιά Καρόλου στο γάμο της με τον Γουίλιαμ - Η αδυναμία του στην κλασσική μουσική βοήθησε! (βίντεο)

"Έντυσε" μουσικά την τελετή;

Τους τελευταίους μήνες όλος ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή πάνω στην royal οικογένεια της Αγγλίας.

Για τους λάθος λόγος μεν αλλά και πάλι ...

Αρχικά, σόκαρε η είδηση της ανακοίνωσης του καρκίνου του βασιλιά Καρόλου και λίγες εβδομάδες αργότερα ήρθε το μεγαλύτερο χτύπημα με το βίντεο-αποκάλυψη της πριγκίπισσας Κέιτ, στο οποίο η ίδια εξομολογείται ότι επίσης πάσχει από την "καταραμένη" νόσο.

Εκ τότε, πλήθος δημοσιευμάτων καθημερινά αναλύουν κινήσεις, συμπεριφορές, δημιουργούν θεωρίες και γενικότερα επικρατεί μία φρενίτιδα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμη: Σε κλίμα θλίψης η επέτειος γνωριμίας του πρίγκιπα Γουίλιαμ & της πριγκίπισσας Κέιτ: Η πρώτη φωτό που διέρρευσε το 2004 από τις κοινές διακοπές τους για σκι

Διαβάστε ακόμη: Καρκίνος Κέιτ Μίντλετον: Θα μπορούσε να είναι όγκος στο παχύ έντερο; Το οικογενειακό ιστορικό, η παχυσαρκία, το κάπνισμα & το κόκκινο κρέας

Ο 75χρονος δήλωσε τα μηνύματα συμπαράστασης προς τη νύφη του και της ευχήθηκε για το καλύτερο όπως έκανε κι εκείνη αρκετά πρόσφατα.

Μεταξύ των εκατοντάδων άρθρων που βλέπουμε καθημερινά για τη Βασιλική οικογένεια ήταν κι εκείνο της Daily Mail, στο οποίο αποκαλύπτει κάτι ίσως δεν γνωρίζατε.

Τον ρόλο του Καρόλου στον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον.

Ως πατέρας του γαμπρού, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον βασιλικό γάμο. Έχοντας γνώσεις στην κλασσική μουσική έβαλε τις δικές του πινελιές στη μεγάλη ημέρα. «Μου αρέσει να προσπαθώ να οργανώσω κάποια ενδιαφέροντα, ελπίζω, μουσικά κομμάτια για ορισμένες περιστάσεις, ιδίως γάμους, αν οι άλλοι το επιθυμούν. Ξέρω ότι ο μεγαλύτερος γιος μου έδειξε αρκετή κατανόηση και ήταν απόλυτα ευχαριστημένος που του πρότεινα μερικά κομμάτια για τον γάμου τους», είχε πει πριν από τέσσερα χρόνια στον Classic FM.

Στον θεαματικό γάμο της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ στο Αβαείο του Γουεστμίνιστερ, οι καλεσμένοι έφτασαν υπό τις μελωδίες του Μπαχ αλλά και ορχηστρικά κομμάτια του Έντουαρντ Έλγκαρ του Πίτερ Μάξγουελ Ντέιβις και άλλων.

Το ζευγάρι επέλεξε το Farewell to Stromness, το Touch Her Soft Lips and Part και το Romance for String Orchestra Op. 11 ως αναφορά στον Κάρολο και την Καμίλα, καθώς τα τραγούδια αυτά ακούστηκαν στο γάμο τους το 2005.

Η αδυναμία του βασιλιά για την κλασσική μουσική

Πίσω από το πάθος του Καρόλου για την κλασσική μουσική βρίσκεται η γιαγιά του. «Η γιαγιά μου συνήθιζε να παίζει αρκετή μουσική, οπότε άκουγα. Υποψιάζομαι, όμως, ότι η πρώτη φορά που πραγματικά συνειδητοποίησα κάτι ήταν όταν η γιαγιά μου με πήγε στο Covent Garden σε ηλικία επτά ετών, νομίζω. Πρέπει να ήταν το 1956 για να δω την παράσταση του Μπαλέτου Μπολσόι.

Ήταν η πρώτη τους επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την απίστευτη περίσταση. Με ενέπνευσε», θυμήθηκε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ