Top Woman, η Janaína Torres: Η Βραζιλιάνα ανακηρύχθηκε η καλύτερη γυναίκα σεφ του κόσμου – Μαγειρεύει εκπληκτικά & παράλληλα υποστηρίζει τοπικές επιχειρήσεις (φωτό & βίντεο)

Γυναίκα, πρότυπο!

Σύμφωνα με την λίστα που εξέδωσε το The World's 50 Best Restaurants, η καλύτερη γυναίκα σεφ του κόσμου, είναι η Βραζιλιάνα Janaína Torres του A Casa do Porco.

Η Torres to 2023 είχε πάρει τον τίτλο της καλύτερης γυναίκας σεφ της Λατινικής Αμερικής αναγνωρίστηκε για το μαγειρικό της ταλέντο, την επιχειρηματική της οξυδέρκεια και το αλτρουιστικό κοινωνικό της έργο με τον τίτλο της καλύτερης γυναίκας σεφ σε παγκόσμιο επίπεδο μόλις ένα χρόνο αργότερα.

Η σεφ άνοιξε το περίφημο A Casa do Porco το 2015. Έκτοτε, το εστιατόριο έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση για την κουζίνα του και την ευρηματική του προσέγγιση στη βραζιλιάνικη κουζίνα.

Η Torres αποφάσισε να κρατήσει τις τιμές χαμηλές για να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το φαγητό της. Κι αυτό γιατί και η ίδια μεγάλωσε σε μη προνομιούχα οικογένεια και γνωρίζει τον αγώνα που πρέπει να κάνει κανείς στη ζωή.

Από πολύ μικρή ηλικία, στα 11 της χρόνια, η μικρή Torres, έβγαινε και πουλούσε τα ρούχα που έφτιαχνε η μητέρα της, για να ζήσουν.

Διαβάστε ακόμα: Topwoman η Mariella Röhm-Kottmann - Η νέα CFO για τη Sunlight - "Θα αφιερώσω όλη μου την ενέργεια για να συμβάλω στην επιτυχημένη πορεία της"

Με αμείλικτο επιχειρηματικό πνεύμα η Janaína Torres δεν είναι μόνο ένα πρότυπο γυναίκας σεφ, αλλά και ένα παράδειγμα επιχειρηματία με κοινωνικές ευαισθησίες που συνεργάζεται με μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς της, όπως το κατάστημα με τα βιολογικά hotdog Hot Pork, το παγωτατζίδικο Sorveteria do Centro και την προσβάσιμη καντίνα Merenda da Cidade, προκειμένου να αναγεννηθεί συνολικά η συγκεκριμένη περιοχή του Σάο Πάολο.

Σκοπός της είναι να ενδυναμώνει τις γυναίκες τόσο στην κουζίνα όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Έχει συνεργαστεί με την τοπική αυτοδιοίκηση για την εκπαίδευση σχολικών μαγείρων και τη βελτίωση της διατροφής 1,8 εκατομμυρίων παιδιών με τη μείωση των επεξεργασμένων τροφίμων στα σχολεία και την αντικατάστασή τους με υγιεινά, θρεπτικά συστατικά.

Η Torres αποτελεί παράδειγμα μιας δυναμικής γυναίκας σεφ που δημιουργεί απίστευτα νόστιμο φαγητό, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί την ευρύτερη κοινότητα με αμέτρητους τρόπους. 

Πραγματικά αποτελεί άξιο αποδέκτη του τίτλου της καλύτερης γυναίκας σεφ του κόσμου 2024.

Διαβάστε ακόμα: Topwoman η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου - Η Life Coach συστήνει την έννοια του εσωκεντρισμού - "Νέα φιλοσοφία ζωής που βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους" (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ