Δείτε βίντεο με τη συγκλονιστική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «I have a dream» - 56 χρόνια από το θάνατο του υπέρμαχου κατά του ρατσισμού

Μία ομιλία που πρέπει όλοι να δούνε, να διαβάσουν να ακούσουν

Είναι 4 Απριλίου 1968 όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονείται από λευκό ελεύθερο σκοπευτή, αφήνοντας πίσω του έναν ελεύθερο δρόμο προς τον εκσυγχρονισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας. Ο ηγέτης του  Αφροαμερικανικού κινήματος πάστορας σκοτώθηκε σαν σήμερα σε ηλικία μόλις 39 ετών με πολλούς να λένε ότι εάν ζούσε πολλά θα είχαν αλλάξει στις ΗΠΑ.

Ο Κινγκ γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1929, στην Ατλάντα της Τζόρτζια από τον αιδεσιμότατο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τον πρεσβύτερο και την Αλμπέρτα Γουίλλιαμς Κινγκ, πρώην δασκάλα. Από τα πρώτα του χρόνια σε ηλικία μόλις 6 ετών ένιωσε τον ρατσισμό, αφού έπρεπε να πάει σε άλλο σχολείο, ειδικό για "έγχρωμους", χάνοντας όλους τους λευκούς φίλους του.

Αυτό που τον σημάδεψε στην τρυφερή ηλικία έγινε και το 'Όνειρό" του.

Στο "όνειρο" που είχε για τα παιδιά αναφέρεται η ιστορική ομιλία που πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου 1963 στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της διαδήλωσης για την Εργασία και την Ελευθερία μπροστά σε 250.000 υποστηρικτές κόσμο.

"I have a dream" είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και ακόμα αυτό το όνειρο δεν έχει γίνει κατάκτηση στον κόσμο.

«Έχω ένα όνειρο ότι τα τέσσερα μικρά μου παιδιά θα ζουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κριθούν από το χρώμα του δέρματος τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους. Έχω ένα όνειρο σήμερα! » είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στη ομιλία του που το 1999 ψηφίστηκε ως η κορυφαία αμερικανική ομιλία του 20ού αιώνα σε μια πανεπιστημιακή δημοσκόπηση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ