Βασιλιάς Κάρολος: Τι έδειξε το body language του 75χρονου στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα; "Αλληλεπιδρούσε με το πλήθος, απολάμβανε τη στιγμή" (φωτό-βίντεο)

Έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση

Την πρώτη του επίσημη δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε χθες (31/3) ο Βασιλιάς Κάρολος.

Ο 75χρονος παρευρέθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ για την εορταστική λειτουργία του Καθολικού Πάσχα.

Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε δημοσίως μετά την εγχείρηση στον στον προστάτη και την διάγνωση του με καρκίνο. 

Ο Κάρολος συνεχίζει να είναι αρχηγός του κράτους, αλλά με περιορισμένα καθήκοντα, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει τις θεραπείες και οι εντολές των γιατρών είναι αυστηρές.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα - Ευδιάθετος αλλά φανερά αδυνατισμένος (βίντεο)

Φτάνοντας πρώτος, μαζί με τη σύζυγο του Καμίλα, έδειχνε χαμογελαστός, ευδιάθετος με όρεξη να χαιρετήσει τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο.

Ωστόσο, φαινόταν αρκετά αδυνατισμένος και καταβεβλημένος, ιδιαίτερα στο πρόσωπο.


Πηγή του παλατιού μιλώντας στη Daily Mail ανέφερε ότι η έξοδος του βασιλιά Καρόλου θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα πολύ «σημαντικό» βήμα στην ανάρρωσή του από τον καρκίνο.

Διαβάστε ακόμη: Royal Dress code Κυριακής του Πάσχα: Βασίλισσα Καμίλα με πράσινο φόρεμα, βιολετί για τη Δούκισσα Σόφι & τιρκουάζ για τη Σάρα Φέργκιουσον - Ο ιδιαίτερος συμβολισμός τους (φωτό)

«Όπως φαίνεται, ο βασιλιάς ανταποκρίθηκε στη θεραπεία πολύ ενθαρρυντικά τις τελευταίες εβδομάδες. Οι γιατροί του ήταν έτσι σε θέση να προσαρμόσουν ελαφρώς τις οδηγίες τους σχετικά με το τι είναι πλέον σε θέση να κάνει, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στην πασχαλινή λειτουργία και του χαιρετισμού των επισκεπτών που είχαν ευγενικά προσέλθει για να δείξουν την υποστήριξή τους. Για να είμαστε σαφείς, η θεραπεία του βασιλιά συνεχίζεται και η «προσοχή» είναι η Νο 1 οδηγία, αλλά καθώς πάμε προς το καλοκαίρι, ελπίζουμε να δούμε περισσότερα από αυτά τα προσεκτικά βήματα προς την επανέναρξη ορισμένων καθηκόντων του Βασιλιά σε σχέση με το κοινό, με προσαρμογές όπου είναι απαραίτητο». Η πηγή αυτή του παλατιού άφησε ανοιχτή τη συμμετοχή του βασιλιά σε άλλες δημόσιες εκδηλώσεις αναφέροντας ότι αυτό θα αποφασίζεται κάθε φορά λίγο πριν την κάθε εκδήλωση αλλά όπως είπε «υπάρχει μεγάλη ελπίδα και αισιοδοξία τόσο από τους γιατρούς όσο και από τον ασθενή».

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου

"Τα πάει καλά και ότι ο δρόμος μπροστά μας φαίνεται πολύ θετικός", κατέληξε η πηγή.

Οι θεωρίες των ειδικών για το body language του βασιλιά Καρόλου

Την ίδια ώρα ένας ειδικός στη γλώσσα του σώματος, είπε ότι "ο Κάρολος φαίνεται να απόλαυσε πάρα πολύ τα πρώτα του βήματα πίσω στη δημόσια ζωή ανταποκρινόμενος με το συνηθισμένο του χιούμορ ενώ την ίδια ώρα η βασίλισσα Καμίλα στο πλευρό του δεν φάνηκε να έριξε κανένα βλέμμα ανησυχίας στον σύζυγό της".

Διαβάστε ακόμη: Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο στο πάγκρεας! "Του απομένουν λιγότερα από δύο χρόνια ζωής" - Τι λέει το δημοσίευμα

"Ο Κάρολος φάνηκε να αλληλεπιδρά με τα κλασικά του πειράγματα με το πλήθος, ενώ καθώς κοντοστάθηκε έξω από την εκκλησία ανταποκρινόμενος στα μηνύματα που του έστελνε το πλήθος φάνηκε σαν να είναι κάπως απρόθυμος να μπει στο εσωτερικό της εκκλησίας απολαμβάνοντας εκείνη τη στιγμή".

Αναφορικά με την 76χρονη Βασίλισσα, "φαίνεται να προσέφερε παρόμοια σήματα καθησυχασμού και ακόμη έδειχνε κάποια υπερηφάνεια που ο Κάρολος επιστρέφει χαλαρά στη δημόσια ζωή και πάλι".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ