«Delphi Classics: Classics in Praxis»: Η επίδραση των Αρχαίων Ελληνικών στην εκπαίδευση, την τεχνολογία, την οικονομία την πολιτική - Στο ΙΧ Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ραντεβού στους Δελφούς την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 17:00.

Μια φιλόδοξη και παγκοσμίου ακτινοβολίας συνάντηση στην κοιτίδα του πολιτισμού, τους Δελφούς, με τίτλο «Κῦδος Λόγῳ» πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στο ΙΧ Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με την υποστήριξη της πρωτοπόρου εταιρείας πιστοποιήσεων PeopleCert.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές από κορυφαία διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα, παίρνουν μέρος σε μια σειρά από συζητήσεις για την επίδραση των Αρχαίων Ελληνικών τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην τεχνολογία, την οικονομία και την πολιτική.

Τις συζητήσεις παρουσιάζει και συντονίζει η Ευγενία Μανωλίδου

Δείτε το πρόγραμμα και εγγραφείτε στην πλατφόρμα ώστε να παρακολουθήσετε την συζήτηση ζωντανά https://delphiclassics.liveon.tech/panel/login

Στην πρώτη ομάδα των ομιλητών, ο Βύρων Νικολαΐδης, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert συνομιλεί με τον Γιώργο Λιναρδάτο, Γενικό Διευθυντή των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου, με τον Κωνσταντίνο Δούκα, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκπαιδευτηρίων Δούκα, τον Νικηφόρο Μποτή, Sr. Solutions Architect PS GR/CY της εταιρείας Amazon Web Services και την Εριέττα Τοσίδου, Υπεύθυνη Πωλήσεων - Amazon Web Services.

Αναλύουν και συζητούν για τον καταλυτικό ρόλο των Κλασικών Σπουδών, τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Τεχνολογία και διερευνούν το γιατί οι μαθητές νιώθουν αρχικά απροθυμία να μάθουν Αρχαία Ελληνικά. Με καινοτόμες μεθόδους και αναλυτικές μελέτες, προτείνουν λύσεις που θα φέρουν και πάλι τους μαθητές κοντά στη γλώσσα που αποδεδειγμένα αποτελεί θεμέλιο για την εκπαίδευση αλλά και ουσιαστική γνώση. Η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών μπορεί να γίνει συναρπαστική και προσιτή, αληθινό εργαλείο μελέτης για τους μαθητές.

Στην δεύτερη ομάδα των ομιλητών, ο Steven Hunt από το Πανεπιστήμιο Cambridge, ο Armand d’ Angour από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ο Christian Laes από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, συζητούν για τα Αρχαία Ελληνικά ως το Άλφα και το Ωμέγα στην Πολιτική και την Οικονομία. 

Εξετάζουν και σηματοδοτούν την ανάγκη για την εξέλιξη της γλώσσας, χαράσσοντας στρατηγικές που θα διαμορφώσουν ικανούς πολίτες να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα του μέλλοντος και των προκλήσεων στην πολιτική αλλά και την οικονομία.

Από αριστερά: Ignazio Armella - Vivarium Novum Academy, Steven Hunt - University of Cambridge, Ευγενία Μανωλίδου, Christophe Rico - Polis Institute Jerusalem, Marco Romani - Paideia Institute U.S.A.

Στην τρίτη ομάδα των ομιλητών, οι καθηγητές Αρχαίων Ελληνικών Diana Pont, Mario Diaz (Ισπανία) και ο Paolo Pezzuolo (Ιταλία) μαζί με τους Thibaut Lejeune (Πανεπιστήμιο Leuven, Βέλγιο) και Laurens van der Wiel (Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, Πολωνία) συζητούν για τις νέες μεθόδους διδασκαλίας και την προοπτική ενσωμάτωσης των Αρχαίων Ελληνικών στα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, τονίζοντας τη διαρκή συνάφεια και τις δυνατότητες της γλώσσας να εμπνεύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο εκπαιδευτικό τοπίο.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά και τα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση και στις 2 γλώσσες. Εγγραφείτε και παρακολουθήστε τη συζήτηση δωρεάν σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://delphiclassics.liveon.tech/panel/login

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ