Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Αθώα η μητέρα, ξέσπασε σε κλάματα - Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για βιασμό και μαστροπεία (βίντεο)

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, δεν έγινε δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία. Καταδικαστική ήταν η κρίση των δικαστών μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας τελικά ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Διαβάστε ακόμα: Ραγίζει καρδιές το γράμμα της 12χρονης από τον Κολωνό: «Σας εμπιστεύτηκα, σας μίλησα… περίμενα τη βοήθεια σας» - «Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί το τέρας μπροστά μου» (βίντεο)

Ο 55χρονος κρίθηκε επιπλέον ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων). Επίσης, ένοχος για μαστροπεία.


Διαβάστε ακόμα: Ξεσπά η μεγάλη αδελφή της 12χρονης στον Κολωνό: «Ασελγούσε στο κορμάκι της το τέρας και υποστηρίζει πως ήταν ερωτευμένος» – «Αποτύχαμε ως χώρα, σαν Δικαιοσύνη» (βίντεο)

Αθώος κρίθηκε για εμπορία ανήλικου και ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Διαβάστε ακόμα: Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Προκλητική» η πρόταση της εισαγγελέως λέει ο Απόστολος Λύτρας - Τι αναφέρει ο δικηγόρος της μητέρας (βίντεο)

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον επονομαζόμενο «Μιχάλη» για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο του «πελάτη» για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης, ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ