Πριγκίπισσα Kate: Ποιος είναι ο λόγος που η μέλλουσα βασίλισσα ανακοίνωσε την διάγνωση της με καρκίνο την Παρασκευή 22 Μαρτίου – Η royal correspondant Victoria Murphy εξηγεί (φωτό)

Είχε θέσει τις προτεραιότητες της,  η Kate Middleton

Την προηγούμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου, η Πριγκίπισσα Kate ανακοίνωσε μέσω των social media ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και επικεντρώθηκε στο θέμα της ιδιωτικότητας, του σεβασμού και των παιδιών της.

Τα παραπάνω είναι πραγματικά κατανοητά, καθώς τα μέσα ενημέρωσης αντιμετώπιζαν την απουσία της ως τρόπο να κερδοφορήσουν και οι φήμες που δημιουργούσαν, ήταν ασταμάτητες και ακραίες.

Η Πριγκίπισσα Kate και σύζυγος του Πρίγκιπα William είναι μητέρα τριών μικρών παιδιών, του George, 10 ετών, της Charlotte, 8 ετών και του Louis που θα γίνει 6 τον Απρίλιο.

Η μέλλουσα Βασίλισσα τόνισε στον λόγο της: «Αυτό φυσικά ήταν ένα τεράστιο σοκ και ο William και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της νεαρής οικογένειάς μας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να αναρρώσω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ξεκινήσω τη θεραπεία μου».

Διαβάστε ακόμα: «Επιδημία» καρκίνου χτυπά άτομα κάτω των 50 ετών; Η πριγκίπισσα Κέιτ έναν από τα θύματά της; Ποιες αιτίες ψάχνουν οι επιστήμονες - Η Ελλάδα στην 45η θέση

Και συνέχισε: «Αλλά, το πιο σημαντικό: μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Goerge, τη Charlotte και τον Louis με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι’ αυτούς και για να τους καθησυχάσουμε ότι θα γίνω καλά».

Η ανακοίνωση εκείνη την Παρασκευή έγινε στοχευμένα

Η απόφαση της Kate να περιμένει μέχρι την Παρασκευή για να ανακοινώσει δημοσίως τη διάγνωσή της έγινε πιθανότατα με προτεραιότητα την προστασία των παιδιών της, σύμφωνα με τη βασιλική συνεργάτιδα του ABC News, Victoria Murphy.

«Ο George, η Charlotte και ο Louis φοιτούν στο Lambrook School, ένα ιδιωτικό σχολείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο Windsor της Αγγλίας. Τα παιδιά μόλις ξεκίνησαν τις διακοπές τους για το Πάσχα», δήλωσε η Murphy.

«Έτσι είναι πλέον σε θέση να πάρουν τα παιδιά μακριά από το σχολικό τους περιβάλλον, να τα κρατήσουν σε μια “φούσκα” μαζί τους και να τα προστατεύσουν από τον έξω κόσμο, τη στιγμή που οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της πριγκίπισσας γίνονται εντονότερες».

Επίσης, η Murphy τόνισε πως ο William και η Kate πήραν το χρόνο τους για να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τη διάγνωση της Kate, ώστε να τα προετοιμάσουν καλύτερα για την είδηση.

«Σκέφτονται πώς να μιλήσουν στα παιδιά τους γι’ αυτό, λαμβάνοντας υπόψη ότι πηγαίνουν στο σχολείο, αλληλεπιδρούν με κόσμο και παιδιά της ηλικίας τους. Ακόμη και πράγματα όπως το να πουν στα παιδιά τους κάτι τέτοιο και στη συνέχεια να τους ζητήσουν να μην μιλήσουν σε κανέναν γι’ αυτό είναι δύσκολο πράγμα, οπότε όλα αυτά τα πράγματα θα έχουν περάσει σίγουρα από το μυαλό τους».

«Νομίζω ότι η χρονική στιγμή αυτής της ανακοίνωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορούν πλέον να πάρουν τα παιδιά μακριά από τις επιρροές των άλλων», πρόσεθεσε.

images by instagram

Ο πρίγκιπας William θα επιστρέψει στις βασιλικές υποχρεώσεις μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπως πληροφορείται το ABC News. Το παλάτι δεν έχει δώσει ακριβή ημερομηνία επιστροφής της Kate, λέγοντας σε ανακοίνωσή του: «Η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της όταν θα έχει την άδεια να το κάνει από την ιατρική της ομάδα. Είναι σε καλή διάθεση και επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωσή της».

Διαβάστε ακόμα: Καρκίνος Κέιτ Μίντλετον: Θα μπορούσε να είναι όγκος στο παχύ έντερο; Το οικογενειακό ιστορικό, η παχυσαρκία, το κάπνισμα & το κόκκινο κρέας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ