Live από τη Βουλή: Η 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης - Οι τοποθετήσεις των βουλευτών

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη μέρα στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, με φόντο το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, το οποίο έκανε λόγο για «κοπτοραπτική στη συνομιλία που είδε το φως της δημοσιότητας», λίγες ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, το οποίο υπογράφουν 83 βουλευτές από τα κόμματα που υπέγραψαν τη πρόταση δυσπιστίας, γίνεται αναφορά όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε θέματα κράτους δικαίου, στις υποκλοπές και στην υπόθεση των emails της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σήμερα Τετάρτη η συνεδρίαση ξεκίνησε στις στις 9 το πρωί και θα συνεχίσει χωρίς διακοπή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Αύριο Πέμπτη η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9 το πρωί με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσεις στις 8 με 9 το βράδυ.

Θα λήξει με ονομαστική ψηφοφορία στην οποία η κυβέρνηση καλείται να συσπειρώσει τους 158 βουλευτές της, αφού οποιαδήποτε άλλη κατάληξη θα αποτελέσει σημαντικό πολιτικό πλήγμα.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, στην εισήγησή του κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου», τονίζοντας πως «ακολουθεί το ίδιο μοτίβο στα σκάνδαλα: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία». «Ο λαός ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, η οποία υπογράφεται από τις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης

Βορίδης: Το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα

Η αλήθεια είναι ότι δημιουργεί εντύπωση η πρόταση σας, διότι όλα όσα αναπτύξατε είναι ζητήματα που έχουν αντιμετωπίσει στην Ολομέλεια πολλές φορές. Τα ζητήματα για τα Τέμπη, τα συζητήσαμε όταν αποφασίσαμε εξεταστική, και εκεί υπήρχε συζήτηση για σύσταση προκαταρκτικής, η Ολομέλεια συζήτησε επί του πορίσματος της εξεταστικής, όλα τα άλλα έχουν απασχολήσει 56 δημόσιο διάλογο και είναι υπαρκτά αλλά όλο αυτό το διάστημα έχουν απασχολήσει. Όλους μας», είπε αρχικά και αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που αλλάζει και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση πρόταση δυσπιστίας. «Γιατί δεν τη καταθέσατε όλο το προηγούμενο διάστημα και δηλώσατε καταθέστε Κυριακή; Το δημοσίευμα Βήματος που αναφέρεται σε υπόθεση για την οποία όχι απλώς δόθηκαν εξηγήσεις αλλά κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνει κανείς το περιεχόμενο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ