Topwoman η Jasmin Paris - Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε τον πιο δύσκολο υπερ-μαραθώνιο - Έτρεξε 100 μίλια σε λιγότερο από 60 ώρες (φωτό-βίντεο)

Οι Barkley Marathons, που δημιουργήθηκαν από τους Γκάρι Καντρέλ και Καρλ Χεν το 1986

Το αδύνατο έκανε δυνατό μία Βρετανίδα δρομέας, καθώς έγραψε ιστορία τερματίζοντας έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο.

Η Jasmin Paris έγινε η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο Barkley των 100 μιλίων στο Τενεσί σε μόλις  59 ώρες, 58 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.

Η 40χρονη κτηνίατρος από το Εδιμβούργο, χρειάστηκε να περιηγηθεί σε ακραία και απρόβλεπτα εδάφη, τρέχοντας όλη τη νύχτα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχουν σταθμοί βοήθειας, εκτός από νερό σε δύο σημεία.

Χιλιάδες υποστηρικτές παρακολούθησαν τον αγώνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Ήταν τόσο κουρασμένη που έπεσε στο έδαφος μετά τον τερματισμό.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι η μητέρα δύο παιδιών, κατέρριψε το 2019, το ρεκόρ διαδρομής για τον αγώνα Montane Spine Race στην Βόρεια Αγγλία.

Οι Barkley Marathons, που δημιουργήθηκαν από τους Γκάρι Καντρέλ και Καρλ Χεν το 1986, όταν εμπνεύσθηκαν από την απόδραση του Τζέϊμς Ιρλ Μπέϊ -δολοφόνου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ- ο οποίος έτρεξε περίπου 12 μίλια σε 54,5 ώρες από μια κοντινή φυλακή το 1977.


instagram @bbcnews

Ο υπερμαραθώνιος αυτός, επεκτάθηκε από τα 55 στα 100 μίλια το 1989, ενώ τρέχουσα διαδρομή, αποτελείται από πέντε στάδια των 20 μιλίων, γύρω από το πάρκο με ανάβαση και κατάβαση 54.200 ποδιών.

Ο Μαρκ Γουίλιαμς έγινε ο πρώτος δρομέας που τερμάτισε τον αγώνα εντός του οριακού χρόνου των 60 ωρών, το 1995. Συνολικά 20 άτομα τερμάτισαν τον αγώνα, με τον Τζάρεντ Κάμπελ, ο οποίος ήταν τρίτος εφέτος, να έχει το σχετικό ρεκόρ με τέσσερις τερματισμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ