32χρονος έκανε τεστ dna με σάλιο του θείου του - Σκοπός να αποφύγει τη διατροφή για τον μικρό γιο του - Εκεί φτάσαμε ...

Ο θείος δεν είχε καταλάβει τίποτα

Ένας πατέρας πραγματοποίησε ψεύτικο τεστ πατρότητας, σε μια προσπάθεια να αποφύγει 20.000 λίρες σε πληρωμές διατροφής του νεογέννητου γιου του, χρησιμοποιώντας το DNA του θείου του. 

Ο 32χρονος, είπε ψέματα ότι δεν ήταν ο πατέρας του τρίχρονου αγοριού του και σκόπιμα εξαπάτησε έναν γιατρό πηγαίνοντας κρυφά στο αυτοκίνητό του για να ολοκληρώσει το τεστ. 

Παραπλάνησε τον θείο του - ο οποίος πίστευε ότι η διαδικασία είχε να κάνει με ένα θέμα εργασίας - ώστε να του πάρει μια μπατονέτα μέσα από το μάγουλο του.

Όταν επέστρεψε το τεστ είπε ότι ο πατέρας - ο οποίος δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους - δεν ήταν ο γονέας του παιδιού. 

Αυτό το "τέχνασμα" αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του μικρού αμφισβήτησε το αποτέλεσμα και συνελήφθη από την αστυνομία. Στη συνέχεια, στο σταθμό λήφθηκε ένα νέο δείγμα που ταίριαζε με το παιδί και ξετυλίχθηκε ο ιστός της εξαπάτησης. 

Η εισαγγελέας Denise Clewes είπε ότι η έρευνα ξεκίνησε από τη Μονάδα Οικονομικών Ερευνών της Υπηρεσίας Υποστήριξης Παιδιών.

«Το παρέδωσε στο CMG για να δείξει ότι δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού, γνωρίζοντας ότι δεν ήταν το DNA του, αλλά ενός τρίτου προσώπου- του θείου του. Η μητέρα του παιδιού υπέβαλε αίτηση, ονομάζοντας τον πατέρα, αλλά εκείνος αμφισβήτησε την καταγωγή και έκανε τεστ DNA μέσω εγκεκριμένης εταιρείας. 

Στη συνέχεια, η CMG πήρε DNA τόσο από τη μητέρα όσο και από το παιδί και ο κατηγορούμενος συνελήφθη στη διεύθυνση του σπιτιού του και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Gravesend, όπου ελήφθη DNA για σύγκριση. Υποστήριξε ότι το DNA που υποβλήθηκε στο προηγούμενο τεστ ήταν δικό του, αλλά τελικά παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον θείο του να του δώσει ένα δείγμα από το σάλιο του για λογαριασμό του.

Αφαίρεσε σκόπιμα μέρος της συσκευασίας, έτσι ο γιατρός δεν γνώριζε το πλήρες πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσει και πήγε στο αυτοκίνητό του για να βγάλει το δείγμα και μετά να επιστρέψει στο χειρουργείο.

«Το τεστ DNA της αστυνομίας ήταν θετικό ότι ήταν ο πατέρας του παιδιού και όχι το DNA που δόθηκε μέσω του Genetrack.» 

Το δικαστήριο άκουσε ότι στη συνέχεια μίλησαν με τον θείο του και επιβεβαίωσε ότι ήξερε περί τίνος επρόκειτο, αλλά θεώρησε ότι το DNA είχε να κάνει με τη δουλειά του ανιψιού του.

Η πρώην του, η οποία έχει και άλλη κόρη, είπε: «Το περιστατικό με επηρέασε με πάρα πολλούς τρόπους. «Ήμουν διακοπές όταν με πήραν τηλέφωνο λέγοντας ότι ο γιος μου δεν ήταν δικός του και σοκαρίστηκα. «Ένιωθα ότι είχε τον γενικό έλεγχο και προσπαθούσε να ξεφύγει από την πληρωμή και όταν ήρθαν τα νέα ήμουν αναστατωμένη αλλά ήξερα ότι κάτι είχε παραβιαστεί.

Να σημειωθεί πείσης ότι ο 32χρονος θα πρέπει επίσης να πληρώσει επιπλέον χρέωση 114 λιρών για το θύμα και 85 £ έξοδα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ