Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, Emmet Walsh - Γνωστός για το ρόλο του στο "Blade Runner" (βίντεο)

Σε ηλικία 88 ετών ...

Έφυγε από τη ζωή ο Emmet Walsh, ο ηθοποιός που ήταν γνωστός για τους ρόλους του στο «Blade Runner» και στο «Knives Out».

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο Northwestern Medical Center στο St. Albans του Βερμόντ. Ο μάνατζέρ του, Sandy Joseph επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηθοποιού.

To who is who του Emmet Walsh

Ο Emmet Walsh o οποίος ξεχώριζε έχοντας ως σήμα κατατεθέν ένα ιδιαίτερα μακρύ πρόσωπο, δούλεψε σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο για 60 χρόνια ενώ είχε συμμετάσχει σε πάνω από 150 παραγωγές με τις πιο γνωστές να είναι το «Blade Runner», το «Blood Simple» και το «Knives Out».

Το ντεμπούντο το σε ταινία έκανε το 1969 με την ταινία «Alice’s Restaurant». Συνέχισε να πρωταγωνιστεί δίπλα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 και του ’80, συμπεριλαμβανομένων των Ryan O’Neal και Barbra Streisand («What’s Up, Doc?» του 1972), Paul Newman (1977 «Slap Shot»), Ντάστιν Χόφμαν. («Little Big Man» του 1970 και «Straight Time» του 1978), Steve Martin (1979 «The Jerk»), Harrison Ford (1982 «Blade Runner») και Frances McDormand (1984 «Blood Simple»).

Το 1997, πρωταγωνίστησε μαζί με τους Dermot Mulroney, Julia Roberts και Cameron Diaz στο «My Best Friend’s Wedding» και με τον Hoffman ξανά στο «Racing Stripes» του 2005.

Πέραν του ιδιαίτερου προσώπου του ξεχώριζε και η φωνή του την οποία είχε δανείσει πολλές φορές σε αφηγήσεις και ντοκιμαντέρ.

«Το τεράστιο έργο του Walsh περιλαμβάνει 119 ταινίες μεγάλου μήκους και περισσότερες από 250 τηλεοπτικές παραγωγές», γράφει η στην ανακοίνωση του Sandy Joseph.



Σε συνέντευξή του το 2017 στο Hollywood Reporter, είχε πει ότι συνήθως το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων εστιαζόταν στην ταινία Blade Runner την οποία αφού είδε ολοκληρωμένη αναρωτιόταν, όπως και οι υπόλοιποι, τι είχε κάνει!

«Προσεγγίζω κάθε δουλειά σκεπτόμενος ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου, οπότε καλύτερα να είναι η καλύτερη δυνατή δουλειά. Θέλω να με θυμούνται ως εργαζόμενο ηθοποιό. Πληρώνομαι για αυτό που δεν θα έκανα για τίποτα», είχε πει σε άλλη συνέντευξή του.



«Δεν θέλω να παίξω τον ίδιο τύπο χαρακτήρα 10 φορές...Θέλω να γίνω σκουπιδοσυλλέκτης σε μια ταινία και κυβερνήτης στην επόμενη. Πήρα πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και το μάρκετινγκ», ανέφερε στο USA Today το 2015 σχετικά με το εύρος των ταινιών που ήθελε να παίζει.

«Αυτό το υπόβαθρο με δίδαξε να ζω σεμνά όταν εργάζομαι, ώστε να μπορώ να επιβιώνω με τις αποταμιεύσεις μου όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Είχα φίλους ηθοποιούς που έβγαλαν πολύ περισσότερα χρήματα από μένα, αλλά τώρα δεν έχουν τίποτα. Ήξερα τι να κάνω με ένα δολάριο».

Έπαιξε τον τελευταίο του ρόλο το 2024 στο γουέστερν Outlaw Posse μαζί με την Whoopi Goldberg και τον Cedric the Entertainer.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ