Δείτε βίντεο με το Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα να σπρώχνει βίαια γυναίκα δημοσιογράφο - «Δεν με τρομάζει, δεν με αγγίζουν οι προσβολές» του απαντά

Η δημοσιογράφος έκανε επίμονες ερωτήσεις που δεν άρεσαν στον Έντι Ράμα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η βίαιη κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος έσπρωξε στο πρόσωπο γυναίκα δημοσιογράφο, μετά τις επίμονες ερωτήσεις της για επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν.

Ο Έντι Ράμα απαντούσε σε ερωτήσεις, όταν η δημοσογράφος Αμπρόζια Μέτα τον ρώτησε για ένα επενδυτικό πλάνο στο νησί Σαζάν, με τον ίδιο να τη σπρώχνει στο πρόσωπο και στη συνέχεια να αποχωρεί σκυθρωπός από το σημείο, φανερά εκνευρισμένος.

Τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Αλβανίας απέναντι σε γυναίκα δημοσιογράφο καταγγέλλει η οργάνωση Women Press Freedom, ανεβάζοντας στα social media και το σχετικό βίντεο - ντοκουμέντο.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι ο Έντι Ράμα έσπρωξε τη γυναίκα δημοσιογράφο όταν δέχθηκε ερώτηση που δεν ήταν της αρεσκείας του.

Στο βίντεο που «ανέβηκε» στα social media, φαίνεται ο Έντι Ράμα να σπρώχνει με το δεξί του χέρι τη γυναίκα και να αποχωρεί φανερά εκνευρισμένος.

«Δεν με τρομάζει, δεν με αγγίζουν οι προσβολές του» 

Η Αμπρόσια Μέτα ήταν η δημοσιογράφος που δέχτηκε την επίθεση, γιατί… τόλμησε να ρωτήσει για ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν και αν από αυτό θα ωφεληθούν οι Αλβανοί.

«Η άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει συνοδεύτηκε από εκφοβιστικές εκφράσεις και παραβίαση της δεοντολογίας, ακόμα και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας της δημοσιογράφου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δημοσιογράφων της Αλβανίας.

«Ο Έντι Ράμα συνειδητοποίησε σήμερα περισσότερο από ποτέ ότι κάνω τις ερωτήσεις μου χωρίς να επηρεάζομαι από κανέναν, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν προς το συμφέρον της κοινής γνώμης και της χώρας, την οποία εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να μοιράσει ως οικογενειακή περιουσία, κάνοντας τα στραβά μάτια σε ολιγάρχες – εγχώριους και ξένους. Λυπάμαι πολύ που σήμερα κατέληξα να γίνω η είδηση εγώ και όχι οι ερωτήσεις μου, για τις οποίες αναζήτησα απεγνωσμένα απαντήσεις», κατέληξε στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος από την Αλβανία.


Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ απειλών και εκβιασμών από τον πρωθυπουργό εναντίον κάθε ελεύθερης φωνής.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ