Συννεφιά και τοπικές βροχές σήμερα Κυριακή της Αποκριάς - Με τι καιρό θα κάνουμε Κούλουμα, αύριο, Καθαρά Δευτέρα (βίντεο)

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού 

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα, αναμένονται την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά των ηπειρωτικών και της Κρήτης. 

Από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη ενώ εξασθένηση αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 16, στη Θεσσαλία από 7 έως 17, στην Ήπειρο από 4 έως 18, στη Στερεά από 6 έως 17, στην Πελοπόννησο από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.


Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-03-2024

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις έως το μεσημέρι, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, στα ηπειρωτικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4, στα πελάγη τοπικά 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ