Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα & αύριο στη χώρα – Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δεύτερα (βίντεο)

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17-18, στην Ήπειρο από 3 έως 18, στη Θεσσαλία από 3 έως 19-20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 19-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.


Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19-20 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16-17 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-03-2024
Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Aπό αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.
Η ορατότητα τις πρωινές βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στα πελάγη έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-03-2024
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και νότια ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4, στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ